Belgia ia măsuri drastice împotriva suspecților de terorism

Blegia a blocat bunurile a zece persoane suspecte că ar avea legături cu activitățile de terorism, fiind o măsură inedită în regat.

Ministrul de finanțe belgian, Johan van Overtveldt, a amendat o decizie a regatului privind lupta împotriva finanțării terorismului, ce datează din 2006, dar care nu a fost niciodată completată până în acest an, vizând zece nume publicate joi în Monitorul oficial.

Toate fondurile și resursele economice ale persoanelor respective sunt blocate și se interzice împrumutarea lor cu bani, scrie Agerpres.

Printre cele zece persoane figurează Mohamed Abrini (31 de ani), zis omul cu pălărie, identificat pe înregistrarea video în minutele de dinainte de cele două explozii care au avut loc pe aeroportul Zaventem pe 22 martie. Atentatele de la Bruxelles s-au soldat în total cu 32 de morți. Aflat în prezent în închisoare în Belgia, Abrini este vizat, de asemenea, de un mandat de arest european emis de către justiția franceză pentru presupusul său rol în atentatele din 13 noiembrie de la Paris (130 de morți).

Lista a fost întocmită pe baza evaluărilor Organismului de coordonare pentru analiza amenințării (Ocam), după o concertare a eforturilor cu autoritățile judiciare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel