Bebeluș cu certificat de naștere emis de Statul Islamic. Copilul, alături de un pistol și o grenadă

Pe rețelele de socializare a apărut prima imagine a unui bebeluș cu certificat de naștere emis de Statul Islamic. Bebelușul este înfățișat înfășat, având alături un pistol, o grenadă și certificatul emis de Statul Islamic.

Autenticitatea fotografiei publicate pe Twitter nu a putut fi verificată din surse independente, arată Russia Today, potrivit realitatea.net.

Certificatul poate fi însă autentic. Charlie Cooper, de la Fundația Quilliam, este de părere că "aceste grupări vor să aibă controlul total asupra subiecților și îi îndoctrinează de la vârste foarte fragede".

Copiii care trăiesc în teritoriile ocupate de gruparea extremistă Statul Islamic sunt folosiți deseori în scopuri propagandistice. Imaginile cu copii în uniforme militare și înarmați au devenit omniprezente pe Internet.

Mai mult, Statul Islamic răpește și îndoctrinează copiii să se alăture grupării, susțin reprezentanți ONU. În acest fel, gruparea extremistă "creează o nouă generație de susținători" dintre micii sirieni și irakieni.

Minorii sunt învățați să îi ucidă pe captivi, în vreme ce cei mai vârstnici filmează aceste acte, pentru a posta înregistrările pe Internet, în scopuri de propagandă, dar și pentru a-și înspăimânta dușmanii.

Statul Islamic a proclamat un "califat" în teritoriile ocupate în Irak și Siria, unde a creat instituții și organisme ale statelor, inclusiv pentru colectarea de taxe și livrarea de servicii populației supuse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel