Băsescu vrea explozia dosarului EADS: Este necesar

Președintele Traian Băsescu a declarat că dosarul EADS este "necesar" pentru că va demonstra cetățenilor că România are nevoie de clasă politică proaspătă.

"EADS un dosar care radiografiază zona politică și el este necesar pentru că populația nu va fi convinsă că are nevoie de o nouă clasă poliitcă dacă nu vede", a declarat Traian Băsescu, marți, într-un interviu pentru un cotidian central.

"Eu cred că DNA nu poate acționa sezonier, sigur oricine poate judeca faptul că se putea amâna chemarea nu știu cui cu o săptămână. DNA nu se uită la scena politică. Ei merg ca buldozerul înainte. Eu la europarlamentare am ieșit și am zis ca poate nu e momentul potrivit. Nu trebuia să fac acea ieșire. Nu poți să ceri instituțiilor să își plieze activitatea pe activitatea politică", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a precizat că DNA a devenit apolitic odată cu numirea lui Daniel Morar la șefia instituției. "Am convingerea căș-i va menține acest spirit dacă nu se vor face intervenții brutale"

"Eu m-aș bucura dacă ar ieși și EADS. Mersul acesta înainte al lucrurilor nu are nimic de-a face că e sau nu e un apropiat sau un ostil al președintelui cel luat de DNA. Daca ar apărea suspiciunea că datorită presedintelui nu se face o descindere, o punere sub acuzare, s-ar duce munca mea de 10 ani. Nu am muncit la dosare, dar am muncit la o izolare a justiției de scena politică. În acest moment categoric 'da' - DNA e echidistant politic", a arătat Băsescu.

Șeful statului a menționat că se poate deduce că practicile din Microsoft au fost folosite și la EADS.

"Văzând dosarul Microsoft, mi-am adus aminte că mai erau nişte firme care apar în EADS. 5 firme şi 4 oameni se regăsesc şi în Microsoft. Mă refer strict la partea civilă, la firme private şi oameni de afaceri. Atunci cu uşurinţă te duci cu gândul că practicile de la Microsoft s-ar fi repetat şi la EADS", a comentat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel