Băsescu, teorie șocantă. De ce Merkel a chemat refugiații în Germania

Traian Băsescu a declarat, luni seara, că nu exclude ca "generozitatea"  Angelei Merkel faţă de migranţii sirieni să fi fost "stimulată" de faptul că aceasta se afla pe lista scurtă a personalităţilor nominalizate la Premiul Nobel pentru Pace.

Fostul președinte, Traian Băsescu, a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei emisiuni la TVR1 în contextul în care el a abordat problema cotelor pe care UE le impune statelor membre.

Fostul preşedinte a precizat că "dezavuează total" abordarea legată de migraţie, de refugiaţi, a unor lideri europeni, el făcând referire directă la premierii Olandei şi Austriei, dar a mai ales la cancelarul Germaniei.

"Cine i-a chemat, să-i primească, şi doamna Merkel are aici problemele sale, pentru că anunţul public: <> a fost un anunţ catastrofal din cauza efectelor, datorită credibilităţii pe care o are cancelarul Germaniei.

[citeste si]

Traian Băsescu a emis ipoteza că reacţia cancelarului german, Angela Merkel, ar fi fost stimulată de nominalizarea acesteia la Premiului Nobel pentru Pace.

"Nu vreau să spun o răutate şi nu vreau să-mi compromit relaţiiile cu doamna Merkel, dar nici nu exclud posibilitatea ca această generozitate a domniei-sale să fi fost stimulată de faptul că se afla pe listă scurtă a celor care puteau să primească Premiul Nobel pentru pace", a spus Băsescu.

Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2015 a fost atribuit, vineri, Cvartetului pentru Dialog Naţional din Tunisia, "pentru contribuţia sa decisivă la construirea unei democraţii pluraliste" în această ţară, după revoluţia din 2011, a anunţat Comitetul Nobel norvegian.

Cancelarul german Angela Merkel, alături de Papa Francisc şi Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), a figurat printre favoriţii la ediţia din 2015 a Premiului Nobel pentru Pace, potrivit agenţiei DPA.

Kristian Berg Harpviken, directorul Institutului de Cercetări asupra Păcii din Oslo, menţiona un premiu legat de criza refugiaţilor, evidenţiind-o pe Angela Merkel pentru faptul că a dat dovadă de "autoritate morală într-un moment critic".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel