Băsescu: Spectacolul cătușelor va deveni un obicei

Spectacolul cătușelor a început cu politicienii, dar merge în jos și va ajunge să îi afecteze și pe oamenii simpli, a declarat Traian Băsescu, în emisiunea Dosar de politician, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV. Din analiza lui Traian Băsescu nu a scăpat nici Hans Klemm, ambasadorul SUA la București.

Fostul președinte a mai precizat că acest spectacol nu mai face credibilă lupta împotriva corupției și tocmai de aceea românii au votat la alegerile locale politicieni cu dosare penale.

"Nimeni nu are nimic cu anchetarea celor suspecți de fraude, numai că Justiția trebuie făcută corect, să fie credibilă. Mulți cu dosare penale au fost aleși, după ce au fost purtați cu cătușe, pentru că se decredibilizează spectacolul cătușelor. S-a dus în derizoriu arestul, populația începe să nu mai creadă.

Eu sunt de acord că românii vor arestarea corupților și că acest spectacol a plăcut mult oamenilor, dar spectacolul pleacă în jos: a ajuns la medici. Va deveni un obicei cu care se vor confrunta și oamenii simpli și vor constata cât de forțate au fost lucrurile în această etapă, în România. Nu vreau ca românii să se întoarcă în anii 50, vreau ca lucrurile pe care România le-a câștigat în timpul mandatului meu să se păstreze.

[citeste si]

Nu-i cereți lui Hans Klemm (ambasadorul Statelor Unite la București, care a vorbit de mai multe ori despre lupta anticorupție din România) să fie mereu exponentul poziției SUA. El de multe ori face declarații în nume propriu. Vă dau un sfat: vedeți care sunt pozițiile dânsului puse pe site-ul Ambasadei și care nu. Cele care sunt pe site sunt poziții oficiale", a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel