Urmărește emisiunea live


Băsescu se ia de Iohannis din cauza lui Cioloș

Traian Băsescu îl taxează pe Klaus Iohannis pentru deciziile politice pe care le ia. Acesta consideră că președintele greșește când îl trimite pe Dacian Cioloș la întâlniri cruciale în Europa.

"Pe 7 Martie, Iohannis va urmări cu atenţie ce se întîmplă la Bruxelles
Consiliul din Octombrie 2015 – participă Iohannis
Consiliul din Decembrie 2015 – participă Cioloş
Consiliul din Februarie 2016 – participă Iohannis
Consiliul din 7 Martie 2016 - participă Cioloş

Ce să mai înţeleagă ceilalţi membri ai Consiliului European? Cine este partenerul de dialog în România? Cu cine trebuie să negocieze? Cu cine fac înţelegeri astăzi pentru a le ţine minte mîine?

Sub perdeaua unei vizite în Israel şi Palestina, Preşedintele Iohannis lipseşte de la dejunul de lucru Turcia-UE, urmat de Consiliul European pe tema migraţiei islamiste.

Găsirea soluţiilor la această problemă care subminează existenţa Spaţiului Schenghen, dar şi a însăşi existenţei Uniunii Europene necesita prezenţa celui mai autorizat reprezentant al României, pentru că deciziile ce se vor lua vor influenţa fundamental viitorul ţării.

Prezenţa unui tehnocrat neangajat politic, fie el şi Dacian Cioloş, este unică, niciun alt stat nepermiţîndu-şi să nu fie reprezentat la Consiliul European de un politician ales.

În mod cert, Preşedintele Iohannis putea să-şi regleze vizita din Israel luînd în calcul plecarea de la Bruxelles în loc de Bucureşti.

Aşa însă, îi va rămîne să urmărească cu atenţie şi, eventual, cu oarecare îngrijorare ce se întîmplă la Bruxelles şi care va fi soarta Uniunii Europene. Oare nu era cazul să se implice direct ?", a fost mesajul lui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel