Băsescu, scenariu groaznic pentru Iohannis: Dacă pierde procesul cu ANI...

Președintele Traian Băsescu avertizează că liberalul Klaus Iohannis câștigă degeaba Președinția României dacă ulterior va pierde procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) intentat de Agenția Națională de Integritate (ANI).

"Îmi pare rău pentru români că au de ales într-o marionetă a PSD și un alt candidat care din păcate, din dorința de a parveni în funcții cu orice preț, nu a ținut cont că asupra lui plana riscul incompatibilității, care se poate manifesta inclusiv după începerea mandatului. O decizie a instanței de incompatibilitate după validarea mandatului și după începerea exercitării funcției suspendă exercitarea funcției de către președinte. Este situația pe care o blamăm toți responsabilii inclusiv legat de parlamentarii care au fost constatați prin hotărâri definitive și irevocabile și le cerem să-și înceteze mandatele de parlamentari chiar dacă ei erau consilieri la momentul la care au fost în această situație", a spus președintele Traian Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a făcut aceste declarații joi, de pe aeroportul Henri Coandă, de unde a decolat spre Bruxelles pentru a participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit ca termen în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la Președinție, data de 18 noiembrie, la două zile după desfășurare celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, potrivit România Tv.

Băsescu, iritat de scenariul Tăriceanu: Ar fi ilegal!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel