Băsescu repetă "suflețelul lui Săftoiu". Mungiu Pippidi, atacată dur

Președintele Traian Băsescu a lansat, duminică seară, un atac fără precedent la adresa politologului Alina Mungiu Pippidi, unul asemănător cu cel lansat în 2009 cu privire poftele "suflețelului" Adrianei Săftoiu. 

"Dna Alina Mungiu, care l-a periat şi-l perie şi acum pe Victor Ponta, să mă lase în pace şi, în general, deontologii ăştia, care mor de grija altuia, sunt o specie interesantă, şi dânsa face parte din această specie a aşa-zişilor deontologi. Dar eu mi-o aduc aminte pe această dnă Mungiu Pippidi, când s-au predat dosarele turnătorilor la CNSAS umbla după mine "vai, dar soţul meu, ştiţi, că n-a fost turnător". Habar nu aveam dacă a fost sau nu a fost! Tot această dnă Mungiu Pippidi, când s-a supărat pe viaţă? În trecutele alegeri europarlamentare, când încă aveam o influenţă foarte mare asupra PDL, am cerut să pună oameni din societatea civilă pe primele locuri pe listă pe Monica Macovei, pe Cristian Preda, pe Traian Ungureanu, pe... Nu ştiu cine a mai fost, ocupasem patru locuri. Dna Mungiu Pippidi a zis că dânsa vine tot pe lista PDL, că aşa voia dânsa, i se părea că este de bonton să fii la PDL, se purta atunci, că aveam eu procente multe, că după ce n-am mai avut procente multe, sigur că n-a mai fost de bon-ton PDL", a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV.

Vezi și: Gabriela Firea răspunde atacului dur lansat de Traian Băsescu

Președintele a adăugat: "S-a dus la organizaţia de Iaşi şi un preşedinte de organizaţie – care vă spun şi acum, este vândut PSD de sus până jos – a propus-o. Adică, spre deosebire de ăştialalţi, dânsa a venit de jos în sus, cu votul organizaţiei de Iaşi să fie pusă să candideze la Parlamentul European pe listele PDL. Sigur că nu mi-a plăcut ca atitudine. Arăta un duplicitarism de ăsta şi voia să arate şi că e şi populară. Du-te doamnă Pippidi, dacă vrei să fii europarlamentară, uite, ca independent. Du-te ca independent şi o să vezi cine te alege. Deci lăsaţi-mă cu doamna Pippidi şi lăsaţi-mă cu teoriile necinstite. Mă întrebaţi acum de ce l-am pus. L-am pus pentru că nu aveam ce să fac, aveam... Păi dar sunt obligat de constituţie". 

În anul 2009, președintele a lansat un atac asemănător la adresa Adrianei Săftoiu, cu referire la numirea soțului ei în fruntea SIE: "Ţi-a poftit sufleţelul să-ţi fie soţul şef de serviciu secret. Ţi l-a făcut preşedintele şef de serviciu secret. Şi când constaţi că e căciula mai mare decât capul soţului, să te superi că ţi l-a schimbat. Păi cine l-a pus să vorbească prostii?". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel