Băsescu renunță la varianta Aversa. Intermediarul, o avocată din București

Traian Băsescu a dat, duminică, la România TV, detalii din dosarul fratelui său, Mircea Băsescu. El susține că a văzut înregistrări care schimbă cu totul fața dosarului, renunțând astfel la varianta că banii erau pentru Aversa. 

"În 2011 cred, m-a sunat fratele meu să-mi spună că este șantajat de membri ai familiei Bercea, atunci i-am cerut să informeze oficial Parchetul și a făcut-o, iar eu am informat SRI. Este inadmisibil faptul că eu nu am fost informat că un membru al familiei mele este într-o astfel de situație. Știu foarte bine acest dosar. L-am studiat foaie cu foaie. Eu am afirmat că este o înscenare, iar acum nu mai dubii asupra acestui lucru. Din păcate, documentele care pun tot filmul în altă poză decât cea văzută la televizor au sosit mult prea târziu. Sunt convins că vor fi luate în considerare la apel. Personal, nu înțeleg de ce DNA nu le-a avut în dosarul prin care l-a acuzat pe fratele meu, pentru că sunt înregistrări făcute de SRI. Nu-mi explic de ce aceste înegistrări, din care rezultă ce se întâmpla de fapt cu banii ceruți familiei Bercea și unde ajungeau ei la București și Antenele au tot încercat să dea impresia că la București trebuiau să ajungă la mine, de acolo rezultă și numele persoanei la care trebuia să ajungă acești bani la București. În acea înregistrare în care fratele meu spune că 'au ajuns la mine cu o sacoșă cu dolari' era vorba de bani pe care cineva îi returna, pentru că îi luase de la familia Bercea prin fratele meu", a spus Traian Băsescu. 

Fostul președinte a adăugat că a văzut acum câteva luni înregistrările SRI, după ce Mircea Băsescu a fost condamnat în primă instanță. Ele conțin solicitarea de bani, numele celui la care ajung banii în București. "În realitate, acei bani care au ajuns la președinta Tribunalului Olt s-au dat prin București prin același intermediar care încearcă să arunce vina pe alții", a spus Traian Băsescu. "Acea persoană ajungea la judecători printr-o avocată din București", a adăugat Traian Băsescu. Fostul președinte a adăugat că "după ce celui care a cerut banii, i-au cam spart geamurile acasă, la Piatra Olt, s-a speriat, domnul din dosar a vrut să dea banii înapoi, dar nu-i avea pe toți și, fiind fratele meu nașul copilului lui Bercea, a spus: 'Mircea, hai să-i dau prin tine, că nu pot să-i dau toți' și atunci a venit cu acea sacoșă cu dolari, nu cu euro", a mai spus Traian Băsescu. Mircea Băsescu îl avea contractor la fabrică pe acest domn, potrivit lui Traian Băsescu. 

El a adăugat că este convins că aceste înregistrări vor schimba cu totul fața dosarului. Traian Băsescu a spus că judecătorii s-ar putea să ia alte decizii și că înregistrările vor schimba radical viziunea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel