Băsescu, nemulțumit de procurori la ieșirea din sala de judecată

Traian Băsescu s-a prezentat joi la sediul Judecătoriei Sectorului 5, în dosarul în care Parchetul General solicită redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului preşedinte. Procurorii invocă o declaraţie pe care Traian Băsescu a făcut-o în 2007, în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcţie.

La ieşirea din sala de judecată, Traian Băsescu a declarat că Parchetul General ar fi trebuit să 'studieze' Constituţia şi deciziile Curţii Constituţionale, înainte a redeschide acest dosar.

'Dosarul este redeschis la cererea Parchetului General, ca urmare a unei reclamaţii făcute în 2007 de un domn din Craiova, care nu s-a prezentat azi. Mi se reproşează că am făcut declaraţia politică legată de demisia în cinci minute, dar eu am revenit în aceeaşi zi, anunţând că nu mai demisionez. Cred că, înainte de a cere redeschiderea dosarului de urmărire penală, Parchetul General ar fi putut să studieze şi Constituţia României şi deciziile Curţii Constituţionale. Nu au avut timp să citească. O să mergem la Parchet cu Constituţia şi deciziile Curţii Constituţionale, care dau deplină libertate preşedintelui României, indiferent cine este el, la declaraţii politice, la atitudini, poziţii, la exprimarea unor punct de vedere care vizează nu numai ţara, ci şi pe el însuşi', a spus Traian Băsescu.

[citeste si]

Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Băsescu pe baza unei plângeri depuse împotriva fostului preşedinte de Ioan Şerb. Iniţial, cererea Parchetului a fost trimisă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei sectorului 5.

Pe 17 aprilie 2007, Băsescu a afirmat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie, îşi va da demisia în cinci minute.

'În situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcţie şi voi chema în faţa electoratului şi pe cei care au generat un abuz constituţional', spunea atunci şeful statului, într-o declaraţie de presă.

Ulterior, Băsescu a renunţat la decizia de a demisiona.

Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Băsescu în urma unor plângeri depuse împotriva lui de diverse persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel