Corina Crețu, comisar european. Băsescu, atac final la propunerea lui Ponta: l-a sunat pe Juncker - surse Antena 3

Președintele Traian Băsescu l-ar fi sunat miercuri seară pe președintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a-l informa că premierul Victor Ponta a propus-o ilegal pe Corina Crețu în funcția de comisar european, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Gestul președintelui este în prelungirea demersului făcut joi de liderii Alianței Creștin-Liberale. Vasile Blaga și Cătălin Predoiu l-au înștiințat printr-o scrisoare pe Juncker că europarlamentarul Corina Crețu a fost desemnată ilegal drept candidat la o funcție de comisar, pentru că Executivul Ponta nu a respectat procedurile interne.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că l-a ținut departe pe Traian Băsescu de negocierile de la Bruxelles, deoarce se teme că președintele ar pune în pericol șansele României la un portofoliu valoros.

Surse citate de presă susțin că premierul Victor Ponta a propus-o pe europarlamentarul Corina Crețu pentru funcția de comisar. Propunerea inițială, susținută în consens cu Băsescu, era Dacian Cioloș, dar această variantă a picat pentru că arhitecura noii Comisii Europene nu permitea menținerea pe aceeași funcție a unui comisar și impunea un echilibru de gen.

Corina Crețu ar fi fost în cărți pentru portofoliul Politicii Regionale, dar într-un final se pare că va ocupa funcția de comisar pentru Ajutor Umanitar, potrivit jurnaliștilor de la Bruxelles.

ACL îl sesizează pe Juncker: "Desemnarea Corinei Crețu e ilegală"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel