Băsescu ignoră legea electorală: face campanie unui ”partid nou” în fața urnei - VIDEO

Declarația președintelui Traian Băsescu, de după momentul în care a votat pentru alegerile europarlamentare, a fost întreruptă pe motiv de campanie electorală. Președintele a declarat că votează cu un "partid nou" și a explicat de ce. Prezența lui Victor Ponta la secția de votare a Gabrielei Szabo, candidat PSD la parțiale, ar putea fi considerată, de asemenea, un gest electoral, după încheierea campaniei.

Președintele Traian Băsescu a spus: "Am votat pentru un partid nou". Ulterior, Antena 3 a oprit sunetul, pentru că președintele făcea campanie pentru singurul partid nou- PMP. 

Declarația completă a președintelui a fost: "Am votat pentru un partid nou, un partid care sper eu va reuși să continue procesele de reformare a statului în așa fel încât România să devină o țară cu o justiție credibilă, statul să fie la dispozitia cetățenilor, nu a politicienilor. M-am gândit la tinerețea membrilor partidului, la entuziasm, mi-aș dori ca el să contamineze România". 

"Participarea este cel mai important lucru ca semnal pe care românii îl pot da", a mai spus președintele, care a remarcat prezența la urne superioară celei din anul 2009, la ora 10.00.

"La ora 10 avem o prezență mai bună decât cea din 2009, este esențial ca prin participare indferent cu cine votează românii să arate că sunt atașați UE. Dacă nu au o opțiune pentru un partid, tot trebuie să vină la vot și să anuleze tot buletinul de vot. Dar să demonstreze că românii sunt interesați de UE", a mai afirmat președintele.


Interpretarea mesajelor electorale, extrem de sensibilă

Avocatul Lucian Bolcaș, fost senator, a precizat pentru DC News că nu poate fi considerată campanie electorală rostirea numelui formațiunii cu care ai votat- "Dacă spune cu cine a votat nu e campanie, dacă spune de ce a votat cu un anumit partid sau candidat, e campanie electorală. În noul Cod Penal, promovarea electorală în afara campaniei este infracțiune, din câte știu eu".

Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat pentru DC News că în ziua votului nu este permis să faci campanie electorală. ”A fost întotdeauna o temă sensibilă. Interpretarea mesajelor este sensibilă. Nu este voie să rostești numele candidatului sau al formațiunii, dar nici dl. Băsescu nu a spus nume, doar a sugerat. Nu a pronunțat niciun nume. Nu știu dacă se va face o reclamație, d-na Firea este purtătoarea de cuvânt a campaniei PSD-PC-UNPR. Cam toți dau astfel de mesaje, mai mult sau mai puțin explicite”, a spus Ivan.

Victor Ponta a fost împreună cu Gabi Szabo, candidat PSD la alegerile parțiale, și a declarat la ieșirea de la urne: "Cea mai mare mândrie este să stau între Gabi Szabo şi Ilie Năstase şi cred că e o mare mândrie pentru noi toţi că suntem români ca şi ei, cu ei o să ne mândrim întotdeauna şi la sport şi la tot ce fac ei în viaţă, nu pot decât să le urez succes".

Huiduieli și aplauze. "Băsescu always cool"

În plus, în fața secției de votare se făcea, din nou, campanie, fiind tricouri pe care era scris "Băsescu always cool". Erau oameni care aplaudau și spuneau: "Am venit să-i spunem că-i simțim lipsa". Pe de altă parte, au fost oameni care au huiduit și strigau "Jos Băsescu!". Cele două tabere s-au luat ceartă. Potrivit Antena 3, cei care au aplaudat au fost aduși cu o jumătate de oră înainte. Ei aveau flori și tricouri. 

"Sunt oameni care te plac și oameni care nu te plac. Nu poți mulțumi pe toată lumea", a comentat președintele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel