Băsescu, fără rușine: Îi acuză pe britanici de ce a făcut și el, în România

Traian Băsescu a comentat în cheie proprie referendumul din Marea Britanie. Fostul președinte le reproșează ”politicienilor” din Anglia încrâncenarea din bătălia pentru voturi, care a împins iresponsabilitatea până la limită. Fraza nici nu merită analizată, atunci când vine de la un om care a sacrificat orice proiect național în bătăliile politice personale, ajungând în final să se lupte chiar cu propriul partid.

Iresponsabilii din Marea Britanie au împins propriul popor la un referendum...O spune asta un om care s-a folosit de referendumul din 2009, pe o temă populistă, pentru a câștiga al doilea mandat.

În continuare, Traian Băsescu susține că Brexit-ul este imposibil, pentru că guvernul care va activa articolul 50 va putea fi declarat ”trădător de țară” (?!). Dacă articolul 50 va fi activat de ”un iresponsabil”, acesta va fi de vină pentru separarea Scoției și Irlandei de Nord de Anglia.

Deci, un politician care va respecta decizia de la referendum este trădător (parcă propaganda băsistă spunea altceva despre referendum) și creeazp riscx de secesiune. Cât de responsabil a fost Traian Băsescu când a apelat la Viktor Orban ca să își apere scaunul, folosindu-se de implicarea acestuia în alegeri și la referendum, în secuime?

Iar ca să remarci că referendumul britanic a lăsat o țară profund divizată, după referendumul, erata și acuzațiile de ”lovitură de stat” din România, îți trebuie tupeu, nu glumă.

Iată mesajul postat de Traian Băsescu pe Facebook:

BREXIT? IMPOSIBIL!

Încrîncenaţi în bătălia lor pentru voturi, politicienii britanici au dus iresponsabilitatea până la limita la care şi-au împins propriul popor să se pronunţe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înţeleagă. Şi poporul a votat cum a priceput el. 

În aceste condiţii, rezultatul referendumului a aprins fitilele a două bombe. Şi anume :

1. Prima este legată de faptul că, ştiind consecinţele, va trebui găsit un guvern al Majestăţii Sale care să activeze articolul 50 din Tratat şi să ceară în scris ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. Vreau să văd politicianul care va semna cererea. Personal, cred că acela care va face acest lucru va putea fi declarat, fără dubii, ca fiind cel mai inocent om din lume, dacă nu cumva, va fi declarat trădător de ţară.

2. A doua bombă este legată de faptul că, dacă cererea de ieşire va fi cumva semnată de un iresponsabil, în timp ce acesta va fi în drum spre Bruxelles spre a depune cererea pe masa UE, în Regat, se va declanşa procesul de separare a Scoţiei şi Irlandei de Nord, care au optat pentru rămînerea în UE.
Concluzia este că nimeni nu va semna ieşirea Regatui Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

Deci, BREXIT? IMPOSIBIL!

PS – Oricum, referendumul a lăsat o naţiune profund divizată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel