Urmărește emisiunea live


Băsescu a dezvăluit rolul său într-o condamnare cu impact

Președintele Traian Băsescu spune că prima arestare în rândul șefilor Agenției Naționale de Restituire a Proprietăților s-a făcut în baza unei informații pe care el a transmis-o anchetatorilor. Șeful statului a povestit că, la rândul său, a primit datele de la un politician, refuzând să specifice dacă se referă la Elena Udrea.

Traian Băsescu a fost întrebat în ultima conferința de presă în calitatea de președinte dacă a avut informații despre activitatea Alinei Bica la ANRP înainte de o numi la DIICOT.

"Categoric nu am avut informații. Nici nu știam că în consiliul de evaluare sau ce era erau reprezentanți ai tuturor ministerelor. Am numit-o cu multă încredere, recunosc, pentru că lucrase la Codul Penal și cel de Procedură Penală. Și știind că exact acelea vor intra în vigoare, am spus că este omul potrivit", a afirmat Băsescu.

Ultima conferință de presă a președintelui României: Îi predau lui Iohannis o țară gata să intre în Schengen

Întrebat cum se face că cel mai informat om din țară nu a știut despre trecutul Alinei Bica, Băsescu a răspuns:

"Nu avem câte un ofițer SRI în spatele primului român. Prima arestare la ANRP s-a făcut pe informația de la poltician dată mie, transmisă de mine instituțiilor statului, s-a trecut la un proces de supraveghere și acel vicepreședinte care a fost arestat și apoi condamnat a picat într-o astfel de situație"

"E Elena Udrea politicianul care v-a dat informația?", a insistat jurnalista TVR.

"Nu vă pot spune", a răspuns scurt Băsescu.

Probabil, președintele Băsescu s-a referit la fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Remus Baciu, condamnat la trei ani de închisoare, de către Curtea de Apel Bucureşti, în procesul în care este acuzat că a primit 270.000 euro pentru a urgenta dosare de restituire de proprietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel