EXCLUSIV  Băsescu, DEZINFORMAT și PĂCĂLIT. Manevra care a bucurat partea Iliescu-Năstase

Lucian Isar este de părere că Traian Băsescu a fost dezinformat și păcălit de consilieri în perioada în care a decis tăierea salariilor pentru bugetari. Isar consideră că pierderea de la buget acoperită prin tăierea de salarii putea fi evitată printr-o mulțime de alte soluții. 

Opinia mea este că Băsescu a fost dezinformat și păcălit de consilieri. Dacă ar fi știut ce i s-a pregătit și că această criză este manufacturată în România probabil nu ar mai fi ieșit cu pieptul în față să anunțe tăierea de salarii și pensii. Tăierea de pensii nu a fost acceptată, iar tăierea de salarii a fost pentru șapte luni. El plătește pentru că a crezut acei corifei de la Banca Națională și a susținut această idee," a declarat Lucian Isar la DcNews Live.

Economistul Lucian Isar crede că tăierea salariilor ar fi putut evitată prin găsirea unor soluții alternative. 
 
Cel mai mult s-a bucurat partea Iliescu-Năstase. Ei au avut probabil cel mai mult trac în perioada Băsescu. S-au bucurat că cineva impus în anii 90 cum este domnul Isărescu a reușit cumva să-l păcălească pe faimosul Băsescu care avea acces la toate informațiile, sau cel puțin așa se prezenta Băsescu în public. Dacă ar fi știut tot, ar fi pus o mulțime de întrebări: De ce România crește dobânzile, când Polonia le scade, de ce nu ne împrumutăm contra aur, de ce dacă aveam monedă națională bugetul statului se împrumută la 10 %. El ar fi putut să pună o mulțime de întrebări pentru că în această perioadă, aflăm acum la DNA, există și mișcarea intensivă pe ANRP. În rezumat, pierderea pe care ei au acoperit-o prin tăierea de salarii putea fi acoperită alternativ din foarte multe surse," a completat Lucian Isar. 

Vezi declarația economistului Lucian Isar la minutul 21:50.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel