Băsescu, despre "Marea Neagră lac rusesc": O facem lac NATO

Întrebat dacă își reafirmă declarația de la începutul primului mandat de președinte, conform căreia Marea Neagră este "lac rusesc", Traian Băsescu a răspuns, vineri, la summitul NATO din Țara Galilor, că "o facem lac NATO".

Întrebat dacă, prin prisma summit-ului NATO, continuă să creadă că Rusia mai consideră Marea Neagră drept un lac rusesc, Băsescu a răspuns, râzând: „O facem lac NATO", potrivit Mediafax.

Băsescu a ținut să amintească o afirmație făcută în timpul unei vizite în Statele Unite: "Gazprom este mai eficient decât Armata Roșie".

„Am mai spus un lucru pe care nu l-aţi observat, pentru că am avut această intuiţie să înţeleg ce se va întâmpla în regiunea noastră. Am mai spus un lucru: că Gazprom-ul este mai eficient decât Armata Roşie. L-am spus tot în Statele Unite la un seminar. Şi se confirmă că foarte multe state cu dependenţă majoră de gazele de la Gazprom au probleme până se adaptează la nevoia de a se lua decizii de sancţiuni, dar se adaptează”, a mai spus Băsescu.

Remarca despre puterea Gazprom a făcut-o președintele Băsescu și în cadrul unei întâlniri cu analistul șef al Stratfor, Robert D. Kaplan, dezvăluită într-un articol publicat în Stratfor.

Gafă la NATO: moment stânjenitor pentru un lider, lângă Obama - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel