Băsescu, despre ancheta de la Nana: Rezultatul, penibil

Traian Băsescu a declarat miercuri că nu îi pare rău de creditul luat de la CEC pentru achiziţionarea de către fiica sa, Ioana, a terenului de la Nana. El a mai subliniat că rezultatul anchetei va fi unul "penibil".


"Terenul de la Nana este garanţie la creditul luat de la bancă care este peste un milion de euro. Peste 30 de ani, când o să intre în posesia fiicei mele sau în posesia mea, atunci va fi al familiei. Mi-aş dori ca românii să cumpere pământ. CEC a anunţat acum un program pentru achiziţie de terenuri de către români. Valoarea pământului în România creşte şi nu se pune problema ca banca să iasă în pierdere. Nu mă consider un bogat, pentru că nu m-am dus nici eu, nici fiica mea cu banii în sacoşă să plătim terenul acesta. Am făcut un credit şi am ipotecat şi un apartament şi pământul", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai arătat că rezultatul anchetei în cazul Nana va fi unul "penibil".

"Nu-mi pare rău că am luat acest credit. Rezultatul va fi unul penibil pentru cei care au făcut jocuri politice şi parcă a fost şi o răzbunare. Arătaţi-mi câţi PSD-işti au cumpărat pământ cu credit?  În schimb, veţi vedea la PSD-iști, de pe vremea lui tata socru, luate sute de mii de hectare ale ADS luate în concesiune.  Ei dau statului 600 kg/hectar, când recoltele obișnuite sunt de 4.000 kg grâu pe hectar. Eu îl consider un Asset al familiei. Ioana mi-a spus că nu se poate ocupa de el, să vin eu după ce-mi termin mandatul. Mesajul meu pentru români e să cumpere pămint. În momentul de față e ancheta Parchetului și nu vreau să fac comentarii".

Citește și: Ilie Sârbu îl amenință cu dezvăluiri pe Băsescu

Despre decizia ANRP de a cere în instanță anularea retrocedării a 60 de hectare din terenul de la Nana, Traian Băsescu a spus că este de acord să se "anuleze retrocedarea și să facă pușcărie cine a făcut retrocedările greșit. Iar aici prefecții au semnat. Cei care au obligația prin lege să verifice retrocedarile sunt prefecții. Eu aș vrea să văd un prefect condamnat și m-aș bucura să piardă fiica mea și familia mea acel teren ca să se facă dreptate", a mai spus președintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel