Băsescu pune cruce fuziunii și îl atacă dur pe Vasile Blaga

basescu blaga
basescu blaga

Președintele Traian Băsescu nu dă nicio șansă fuziunii PDL - PNL și acuză conducerea celor două partie că au anunțat o colaborare imediat după alegeri pentru a nu organiza congrese.

"Nu este posibilă această fuziune", a declarat Traian Băsescu, joi, la Adevărul Live, adăugând însă că o alianță este realizabilă și oportună în vederea prezidențialelor.

Președintele a spus că Vasile Blaga are "comportamentul unui om disperat" pentru că nu mai are votanții din 2004, ci a rămas cu structurile PDL, pe care însă nu le valorifică.

Traian Băsescu a acuzat conducerile PNL și PDL că s-au grăbit cu anunțarea fuziunii imediat după alegerile europarlamentare pentru a nu organiza congrese. Acest "subterfugiu", cum l-a descris președintele, a fost folosit pentru ca rezultatele slabe să nu fie analizate și responsabilitatea să nu fie asumată de către șefi.

"Vă spun ca om cu experienţă, a fost un subterfugiu la rezultatul exit-poll-urilor, să nu se ceară congrese după rezultatul alegerilor", a mai spus Băsescu, precizând însă că PNL a organizat totuși o astfel de reuniune.

Traian Băsescu îl mai acuză pe Vasile Blaga că a colaborat cu USL la suspendarea sa din 2012, deși putea să blocheze întreaga procedură declanșată de social-liberali.

"El era atunci președinte al Senatului și sesiunea extraordinară a Parlamentului nu se putea convoca fără acordul președintelui Senatului. Blaga putea să spună nu și atunci nu mai aveam nimic din ce s-a întâmplat în 2012. Geambașul nu a făcut-o, și-a strâns frumos lucrurile și a plecat", a declarat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel