Băsescu are dreptate: în România s-a dat o lovitură de stat

Țineți minte astă-vară, când dl. Traian Băsescu anunța public că în România s-a dat o lovitură de stat? Atunci am crezut că se referea la o decizie a Parlamentului și la un referendum, adică cele mai democratice forme cu putință de conducere a unui stat. Nu înțelegeam despre ce fel de lovitură de stat vorbea. După ce am văzut probe din dosarul judecătoarelor de la TMB, mă gândesc că dl. Băsescu a avut dreptate. În România s-a dat o lovitură de stat. Numai că ea s-a petrecut în primăvera lui 2005, când Guvernul Tăriceanu și-a asumat răspunderea pe legile lui Macovei, prin care Justiția a fost total aservită politicului. Beneficiarul loviturii de stat a fost chiar dl Băsescu.

Ani de zile, am urmărit felul în care politicieni incomozi ai Opoziției erau tocați în Justiție, în timp ce apropiații Puterii furau și jefuiau fără teamă. Aservirea Justiției a mai avut un efect: întregul sistem a fost pervertit și nu doar de către Politic. Din Bucureștiul unde se dă ora exacta, până în ultima localitate unde se află o judecătorie, sistemul a fost afectat. Văzând cum două înalte doamne judecător făceau ceea ce făceau pentru infractori notorii, fără legătură cu politicul, îmi dau seama că, de fapt, Justiția își dorește să fie la ordin Politic. Apartenența la un Stăpân înseamnă că, pe lângă ordinele acestuia, executate întocmai, se poate fura în voie. În acest fel, infractori de toate felurile au putut fi eliberați, drepturile litigioase au fost plătite și răsplătite, dosarele PDL-iștilor au fost închise prin sertare. Totul fiindcă gardianul Sistemul nu este Legea, ci Politicul.

Într-adevăr, România - stat membru al UE și NATO - nu este un stat de drept. Într-adevăr, Justiția a devenit o Mafie, iar cei care intră în contact cu ea se supun nu legilor de tip european, ci legilor nescrise ale Mafiei.

Sistemul actual al Justiției trebuie demontat și remontat cu sprijin european. Este evident că rapoartele MCV nu au surprins esența fenomenului și nici efectele sale îngrozitoare. Viitorul României, ca stat modern, stă astăzi în reformarea Justiției, care, în mod categoric, nu se mai poate face din interior.

Moștenirea cea mai cumplită a epocii Băsescu care va tara poporul român, mulți ani de-acum încolo, este această Justiție de tip mafiot, la care se adaugă o administrație coruptă și ineficientă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel