Urmărește emisiunea live


Băsescu, acid la Târgoviște: S-au bucurat că mai au nişte posturi

Traian Băsescu a vorbit, sâmbătă, la Târgovişte, la lansarea candidaţilor partidului, despre ce trebuie să facă administraţiile locale şi a criticat faptul că o prioritate a acestora a fost schimbarea bordurilor şi nu dotarea spitalelor.

Primăriile, consiliile locale s-au bucurat că mai au nişte posturi în care să îşi numească parte din clientela politică, pe posturi de manager, în consiliile de administraţie. Au dat prioritate la schimbat borduri în fiecare an şi la placat pieţe cu tot felul de mozaicuri, dar nu s-au îngrijit să asigure materialele necesare să nu mai fie infecţii în spitale, nu s-au îngrijit să plătească dotarea spitalelor cu echipamente ca să dea şanse mai mari cetăţenilor să iasă sănătoşi din acele spitale (...). Cel mai grav este că în spitalele transferate la administraţiile locale, ca şi în cele care mai ţin de Ministerul Sănătăţii, mor prea mulţi oameni din cauza infecţiilor intraspitaliceşti, a spus Traian Băsescu.

Acesta a vorbit şi despre necesitatea de a asigura transparenţă în administraţiile locale.

Marea taină pe care o vehiculează toată lumea: contractele sunt secrete. Când e vorba de banii cetăţeanului nu sunt secrete. Poate contractele de armament sunt secrete, dar nu contractele care arată modul cum o primărie cheltuieşte banii din taxele cetăţenilor, a subliniat fostul preşedinte.

[citeste si]

El le-a spus candidaţilor din judeţ să aibă încredere în forţele proprii şi le-a cerut să îşi realizeze programul electoral ţinând cont de particularităţile locale, dar păstrând principiile constituţionale.

În context, Băsescu a susţinut că a intrat în fiecare bătălie electorală sigur că va câştiga, chiar dacă sondajele nu îl creditau cu mari şanse şi a amintit despre candidatura la Primăria Capitalei din 2000 când Partidul Democrat avea 4%. La reacţia unui simpatizant din sală care a strigat să mai câştigaţi o dată!, Băsescu a replicat: Ce-i prea mult strică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel