Barcelona - Sevilla 5-4, în Supercupa Europei: Catalanii s-au impus în prelungiri, după ce au condus cu 4-1 și au fost egalați

Barcelona și Sevilla au oferit, marți seară, în Supercupa Europei, unul dintre cele mai frumoase meciuri din istoria fotbalului. Catalanii s-au impus cu 5-4 la finalul a 120 de minute de joc, după ce condus cu 4-1 și au fost egalați de Sevilla în urma unei reveniri incredibile. Pedro a fost cel care a marcat golul victoriei pentru Barcelona, în minutul 115.

Sevilla a deschis repede scorul, în minutul 3, însă golul superb marcat de Ever Banega din lovitură liberă nu a făcut decât să dezlănțuie furia catalană.

Leo Messi nu a avut nevoie decât de patru minute pentru a egala, cu o execuție identică dintr-o lovitură liberă executată de la marginea careului. Decarul Barcelonei a recidivat în minutul 16, când și-a adus echipa în avantaj cu o nouă reușită splendidă, de data aceasta dintr-o lovitură liberă executată de la peste 25 de metri de poarta adversă.

Vezi și: Victor Ponta, invitat în Georgia la Supercupa Europei, dintre Barcelona și Sevilla

Recitalul Barcelonei din prima repriză nu s-a încheiat însă la 2-1, ci elevii lui Luis Enrique au mai marcat o dată până la pauză, prin Rafinha, angajat excelent în careu de Luis Suarez, care anterior ratase în poziție de unu la unu cu Beto.

Tăvălugul catalan a continuat și după pauză, iar Suarez a făcut 3-1 la șapte minute de la reluare, după o recuperare a lui Bousquets.

După golul uruguayanului însă, campioana Spaniei a părut că s-a relaxat și i-a permis Sevillei să revină incredibil și să egaleze.

Reyes a redus din diferență în minutul 57, dintr-o centrare excelentă trimisă de Vitolo din flancul stâng. În minutul 72, Gameiro i-a adus pe andaluzi la o singură lungime de catalani, când a transformat fără probleme un penalty corect acordat de arbitru pentru o intervenție a lui Mathieu.

Ceea ce părea imposibil la 4-1 pentru Barcelona s-a întâmplat în minutul 81, când Konoplyanka a egalat dintr-o centrare ideală venită de la nou-intratul Immobile.

Până la finalul celor 90 de minute regulamentare ambele formații au încercat să dea lovitura decisivă, dar cele două defensive au rezistat și s-a ajuns la prelungiri.

Introdus în teren în minutul 93, Pedro a marcat golul care i-a adus trofeul Barcelonei cu cinci minute înainte de finalul celor 120 de minute de joc. Șeptarul catalan l-a învins pe Beto după o lovitură liberă trimisă în zid de Messi. Mingea a ricoșat tot la argentinian, care a tras bine din prima și l-a obligat pe portarul portughez să respingă în fața porții, de unde Pedro a îndeplinit o simplă formalitate.

Până la final, Sevilla a avut două șanse uriașe de a egala din nou și de a trimite partida la penalty-uri, dar Koke și Ramy nu au nimerit poarta adversă din poziții ideale.

Barcelona - Sevilla s-a terminat 5-4, iar catalanii au început cu un trofeu sezonul 2015-2016, în vreme ce Messi a fost declarat cel mai bun jucător al Supercupei Europei.

Echipele de start:

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Mathieu - Rakitic, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Rafinha. Antrenor: Luis Enrique.

Sevilla: Beto - Coke, Rami, Krychowiak, Tremoulinas - Krohn-Dehli, Banega - Reyes, Iborra, Vitolo - Gameiro. Antrenor: Unai Emery.

Citește și: Un jurnalist a fost ucis în bătaie după ce a criticat un fotbalist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel