Barack Obama i-a scris lui Vladamir Putin. Ce mesaj a transmis liderul de la Casa Albă

Președintele american Barack Obama i-a scris omologului rus Vladimir Putin. Obama l-a informat direct pe Putin că Guvernul SUA a stabilit faptul că Rusia a încălcat Tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară de acțiune (FNI) din 1987. Anunțul a fost făcut de Josh Earnest, purtător de cuvânt la Casa Albă.

"Aceasta este un semnal că este o problemă care necesită o atenție serioasă din partea liderilor din SUA și din Rusia", a precizat Josh Earnest, citat de Agerpres, fără a furniza detalii despre cum a încălcat Moscova tratatul în cauză.

Un oficial american, sub rezerva anonimatului, acuza luni Rusia că a testat în urmă cu câteva luni o rachetă de croazieră, încălcând astfel Tratatul FNI, semnat la 8 decembrie 1987 de Statele Unite ale Americii și URSS.

Cotidianul New York Times scria zilele trecute, citând surse oficiale americane, că Moscova a început din 2008 să testeze noua rachetă.

Aceste dezvăluiri intervin într-un moment în care relațiile dintre SUA și Rusia sunt extrem de tensionate din cauza crizei din Ucraina.

Citește și: Obama l-a AMENINȚAT pe Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel