Banca Mondială scoate la iveală un paradox românesc: Fără curent electric, dar cu telefon mobil

Un raport al Băncii Mondiale scoate la iveală un paradox românesc: oamenii care nu au curent electric, dar eu telefoane mobile, pe care le încarcă la prizele vecinilor.

Curentul electric nu a ajuns până în casa multor români, în schimb a ajuns telefonia mobilă. Pentru astfel de cazuri des întâlnite în România, un raport al Băncii Mondiale trage un semnal de alarmă: s-a creat o adevărată prăpastie între cei care au acces la tehnologie şi, deci, la informaţii şi cei care nu au internet, de exemplu.

Lipsa curentului electric şi implicit a internetului, ţine în sărăcie miliarde de oameni, spune un studiu al Băncii Mondiale. Creşterea economică, accesul la locurile de muncă şi la servicii mai bune depind de internet şi telefonia mobilă. Şansele pentru un job mai bun, de exemplu, se dublează pentru tinerii din marile oraşe, conectaţi în permanenţă la internet.

În ultimii 10 ani numărul utilizatorilor de internet la nivel mondial s-a triplat, ajungând la 3,2 miliarde la finalul anului trecut.

Cu toate astea, din cei peste șase miliarde de oameni care populează planeta, doar un miliard are acces atât la internet, cât şi la telefonie mobilă. Peste patru miliarde de oameni nu pot naviga pe internet, iar două miliarde nu au telefon mobil, spune un raport al Băncii Mondiale.

„Mai mult de 60% din populaţia lumii este în continuare offline şi nu participă la economia digitală. Disparităţile geografice şi cele date de sărăcie au legătură directă cu modul în care este folosită tehnologia", a declarat directorul Băncii Mondiale pentru România și Ungaria, Elisabetta Capannelli.

„Telefonul mobil s-a răspândit mai repede decât oricare altă tehnologie chiar şi în cele mai sărace ţări în curs de dezvoltare unde două treimi din populaţie are acces la telefon mobil", a adăugat coordonatorul raportului Băncii Mondiale, Uwe Deichmann.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel