Balcanizarea Occidentului. Episodul Trump și Farage

Alexandru Cumpănașu
Alexandru Cumpănașu

Zona 51 există. Mii de marțieni sunt ținuți acolo. Am văzut eu unul! Si încă ceva: Știu cine l-a împușcat pe Kennedy.

Nu! Nu este o declarație a domnului Trump, deși pare a fi lipită de dânsul ca timbrul de scrisoare. Este probabil următoarea declarație a viitorului presupus președinte al SUA.

Pentru a cita dintr-un prieten drag și mentor, Vasile Puscas, asistăm la o "balcanizare" a Occidentului și aș îndrăzni eu să spun la o apropiere rapidă de scenariul filmului "Idiocracy".

Rebuturi intelectuale sau indivizi fără o minimă cunoaștere de politica externă stârnesc masele cancanizate deja de zeci de ani de către presa superficială și globalizarea care a subdezvoltat nu doar creierul unora, ci și așteptările, viziunile sau proiecțiile lor despre viața lor sau societate.

Această balcanizare a Occidentului cu personaje semidocte și populiste au scos Marea Britanie din UE, provocând o criză de securitate Uniunii, fără precedent: liderul (dacă poate fi numit așa) al partidului extremist UKIP - Nigel Farage a reușit extragerea UK cu promisiunea că banii care merg la UE vor merge în sectorul de sănătate. Într-un acces de "demență intelectuală" domnul Farage a convins un popor hrănit constant cu mândria de sine de fost și actual imperiu că toate relele din Marea Britanie se datorează UE și că banii trimiși la Bruxelles vor veni în " sistem cash and carry" în buzunarele britanicilor.

[citeste si]

Desigur că totul a fost o farsă și un joc neserios cu viitorul Europei și al Marii Britanii, dar cu o susținere fără precedent din partea presei tabloide britanice pentru un clown ca domnul Farage. Si uite așa un personaj obscur, cu un vocabular limitat la cel al lui Tarzan a reușit sa convingă acea parte a unui popor că UE este rea și vicleană. Si mai bine divorțează acum decât atunci când vor crește copiii lor mari.

Acest lucru a fost posibil tocmai pentru că în Marea Britanie NU există alternativă, ca în Europa, ca în Occident nu există o alternativă convingătoare puternică, dar mai ales vizionară care să dea siguranță și predictibilitate cetățenilor tabloidizați.

Evident ca după ce a făcut "buba", Farage, de dragul succesului și a dat demisia din fruntea UKIP.

Păi bine oameni buni, ați mai auzit așa ceva? Omul tocmai câștigase cauza divorțului. Cum să pleci după ce ai învins? Păi, poate pentru că s-a jucat neuronul tău de unul singur și ai crezut că doar capeți voturi nu și duci UK în groapă? Ce să vezi, cetățenii adormiți de poveștile tale au început să te întrebe ce-i cu banii pe care-i dădeau UE? Ce să vedeți dumneavoastră...domnul Farage a recunoscut săracul că a mințit și banii nu merg nici la sanatate, nici pe cardul cetățenilor simpli!!!

Mai mult decât atat, precum în filmele cu Benny Hill, cetățeanul ce pare luat dintr-un tomberon și așezat primar al Londrei (Dumnezeule mare!), este acum ministru de Externe al Marii Britanii.

Revenind la balcanizarea Occidentului, voi dedica și alte articole Europei, dar mă uit acum cu interes la omul cavernelor, domnul Trump, care din nou susținut intens de o populație cancanizată și căreia îi este suficient sa-i vorbești în teorii ale conspirației sau să-i îi arăți sânii generoși ai soției cu 40 ani mai tânără că de îndată îi devii simpatic și chiar "VOTABIL". Ce-i drept nu este vina populației că nu a mai citit măcar o carte de istorie modernă sau un "almanah" pentru a cita dintr un clasic în viață ci a lăcomiei corporațiilor care a determinat populația să devină egoiștă, simplistă și "CONSUMATOARE". Un consumator cancanizat este un consumator controlat și fericit.

Iar ditamai partidul republican să ajungă la mâna unui personaj redus, fară scrupule și zero cunoaștere a politicii externe, este dramatic. Domnul Trump a afirmat că Obama a înființat ISIS. Ba a, mai și încurajat și populația care încă trăiește în Vestul Sălbatic cu arme în fiecare buzunar să facă ceva să și apere dreptul de a se omorî unii pe alții...Cum? Sugerând ca doamna Clinton poate fi oprită din cursa pentru Casa Alba prin folosirea acestui drept...

Oameni buni, nu cred ca m-am trezit într-un un viitor al absurdului, ci încă sunt în prezent și mă aștept oricând ca domnul Trump să anunțe populația SUA că ZONA 51 există, că marțienii i-au fost alături în această campanie și că în curând ne va indica și criminalul lui Kennedy. Si precum domnul Farage nu există, imposibilitatea ca populația îndobitocită de marile corporații și "marile familii americane" ce-și împart puterea între ei la Washington fără a ține cont vreo secundă de americanul de rând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel