EXCLUSIV  Băișanu: În noaptea aceea blestemată, OUG prin care Raiffeisen Bank și încă o bancă trebuiau scutite de 250 de milioane de euro, pe masa lui Orban

Șefan Alexandru Băișanu, deputat Forța Națională, susține că o anumită ordonanță pregătită de Guvernul demis al lui Ludovic Orban ar favoriza anumite bănci din România. 

Conform unei declarații pentru DC News, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu crede că sute de milioane de euro ar fi fost pierdute de statul român dacă nu ar fi apărut reacții virulente în social-media împotriva acelei ordonanțe:

”Lucrurile sunt destul de urâte și nu prea au legătură cu România și cu interesul guvernanților pentru România. De ce spun asta? Partidul de guvernare, prin vocea premierului Orban și prin vocea ministrului de Finanțe Cîțu, a afirmat că nu avem bani pentru creșterea pensiilor minime de 704 lei. Au afirmat că nu avem bani pentru dublarea acelor alocații votate în Parlament pentru copiii României. Însă, în noaptea aceea blestemată, în care Guvernul Orban a dat 25 de ordonanțe, pe masa guvernului s-a aflat și o propunere de Ordonanță de Urgență prin care două bănci, printre care Raiffeisen Bank, trebuiau să fie scutite de circa 1,3 miliarde de lei, aproximativ 250 de milioane de euro, ceea ce este strigător la cer. Probabil că, aflându-se acest lucru, Facebook-ul a sărit în aer, au văzut că deja oamenii erau foarte iritați și din două motive, că inflamează opinia publică, dar și pentru că nu aveau toate avizele, au preferat să nu mai bage această ordonanță pe ordinea de zi”, ne-a spus deputatul Forței Naționale. 

Mai bine le oferim o pomană

”E un lucru înspăimântător, gândindu-ne că Guvernul României trebuie să fie cel mai mare și bun slujitor al poporului român și intereselor țării. Se vede treaba că nu-i așa. Se vede treaba că băncile, că multinaționalele fac profit fenomenal în România, chiar dacă pierd în instanță aceste sume de bani, pe care le datorează statului român, Guvernul Orban și domnul Cîțu stabilesc că e bine să le mai oferim și o pomană, pentru că noi avem. Nu e normal, nu e firesc, nu e nici deontologic și nici patriotic să faci un astfel de gest! Deci, banca face profit, tot banca trage țeapă statului român, cetățeanul român se împrumută cu dobânzi foarte mari. Cine este câștigat de aici? Tot banca, multinaționalele, adică cei care dictează în România și care consideră că țara aceasta este un 'no man's land' în care oricine poate să-și facă de cap”, a mai declarat pentru DCNews deputatul Băișanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel