Badea, PLÂNGERE penală pentru ABUZ în serviciu: Nu se uită în lege

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu au transmis că participarea copiilor la proteste constituie o chestiune de alegere personală a părinților care au dreptul să decidă dacă permit copiilor lor să-i însoțească la astfel de evenimente.

Mircea Badea a zis că vrea să îi facă plângere penală Laurei Vîlsan, directoarea insistuției, pentru abuz în serviciu pentru că nu cunoaște legea.

"Unii de la Protecția Copilului din Sibiu au zis că este în regulă ca părinții să vină la protest cu ai lor copii. Deocamdată, legea este foarte clară și spune că nu poți să îți folosești copiii pentru a protesta împotriva instituțiilor publice. O să îi fac plângere penală pentru abuz în serviciu doamnei Laura Vîlsan, directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Îi fac plângere penală pentru abuz în serviciu. Există o lege, v-am citit din ea.

Dacă doamna Vișan, care este din Sibiu, nu se uită în legea pe care trebuie să o aplice, este abuz în serviciu. Asta face: abuz în serviciu nesocotind legea pe care trebuie să o aplice. Poate Sibiu nu este în România. Acolo este posibil să îți iei și șase case dacă ești profesor. Acolo se pot întâmpla multe lucruri interesante care nu se întâmplă în alt loc din România. Poate în Sibiu nu se aplică legea din România", a zis Mircea Badea la Antena 3.

[citeste si]

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, Laura Vîlsan, a anunţat joi, referitor la participarea copiilor la protestele desfăşurate, că aceştia puteau face asta, fiind "mai degrabă o chestiune de alegere personală a părinţilor".

"Apreciind că, la Sibiu, protestele au avut un caracter paşnic, deoarece protestele se desfăşurau în locuri publice, oricine, inclusiv copiii puteau participa la acestea, opinăm că participarea copiilor la astfel de evenimente constituie, mai degrabă, o chestiune de alegere personală a părinţilor, care au dreptul să decidă dacă permit copiilor lor să-i însoţească la proteste şi ar fi contrar libertăţii de întrunire paşnică dacă le-ar fi îngrădit acest drept", a arătat Laura Vîlsan, într-un comunicat de presă.

Ea a menţionat, totodată, că specialiştii DGASPC Sibiu nu vor ezita nicio secundă să acţioneze conform competenţelor conferite de lege, în toate cazurile în care sunt suspiciuni privind neglijarea, exploatarea sau abuzarea unui minor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel