Paște 2014: Un preot răbufnește în Săptămâna Mare: "Femeia care face avort nu poate fi numită nici măcar animal, ci DIAVOL"

Înainte de Paște 2014, în Săptămâna Mare, dar și în prima săptămână după Paște, problema avorturilor devine un subiect tabu. Cei mai mulți medici refuză să facă la cerere întreruperi de sarcină, lucru apreciat de preoți. Este un subiect delicat despre care puțini vorbesc, încercându-se parcă să se distanțeze de problema femeilor care vor să facă avort. Despre întreruperile de sarcină am cerut opinia unor voci importante în acest context, Ioana Vrăbiescu, feministă activistă, și Ieromonahului Daniel, starețul Mănăstirii Eroilor. De asemenea, am solicitat punctul de vedere și Spitalului Universitar de Urgență din București.

"Femeile care fac avort nu pot fi numite nici măcar animale"

Ieromonahul Daniel, starețul Mănăstirii Eroilor, este de părere că nicio femeie nu ar trebui să facă întrerupere de sarcină.

"Săptămâna Mare este o săptămână de smerenie și căință poate dusă chiar la extrem deoarece Mântuitorul venind de bună voie către patimile cele mântuitoare, s-a jertifit pentru păcatele noastre și răscumpărarea noastră. De aceea în această săptămână tot creștinul trebuie să se îngrijească de suflet mai mult ca oricând, să stăruie în rugăciune încât să nu aibă timp nici să mănânci și nici să facă rele. Un copil este o binecuvântare de la Dumnezeu. Ca să faci un avort, oricând ar fi acesta, este ca și cum te-ai lepăda de binecuvântarea lui Dumnezeu, mai cu seamă în Săptămâna Patimilor. Femeile care recurg la acest gest nu se pot numi femei, deoarece orice vietate de gen feminin, chiar și vietățile neraționale, adică animalele, au foarte dezvoltat simțul matern. Ele își apără puii lor chiar cu prețul vieții. Dacă o femeie renunță de bună voie la pruncul ce se află în pântecele ei nu poate fi numită nici animal, ci diavol. Adică este o ființă fără de Dumnezeu, fără conștiință", a declarat starețul pentru DC News.

Întrebat ce părere are despre doctorii care nu fac întreruperi de sarcină în Săptămâna Mare, acesta a zis: "Medicii sunt angajați ai statului, nici soldații nu ar dori să meargă la război și să omoare oameni, dar trebuie s-o facă atunci când e cazul. Așa și medicii, însă medicii care refuză să facă aceasta în Săptămâna Patimilor arată că au totuși o conștiință puternică și gândul îndreptat la Dumnezeu".

VEZI ȘI: Protest topless, împotriva interzicerii avortului

Starețul spune și ce ar trebui să facă femeile pentru a scăpa de "păcatul uciderii pruncilor". "Femeia care face avort, oricând, dar mai cu seamă în aceste sfinte zile, să se căiască toată viața luându-și singura canon mare asupra ei și să nu aibă liniște până nu i se va descoperi ei de la Dumnezeu că i s-a iertat acest păcat.

Există și femei care fac avort din cauze medicale. Despre ele, starețul a zis: "Dacă Dumnezeu consideră că acel copil nu trebuie să se nască și prin voia Sa apar alte probleme de manieră să afecteze viața femeii, poate care în unele cazuri mai are unul sau alți copii de crescut, atunci acea femeie poate să facă acest lucru, dar și aceasta să se gândească la faptul că prin aceasta Dumnezeu a certat-o pentru ceva anume făcut de ea și să se îndrepte mai mult către Dumnezeu.

Ioana Vrăbiescu, feministă activistă, este de părere că femeile sunt stăpâne pe propriul corp și nu ar trebui ca drepturile lor să fie îngrădite

"Femeile, ca cetățene ale unui stat de drept (d.e. România) trebuie să aibă oricând, oriunde, acces liber și egal la toate serviciile publice, deci și cele de sănătate. Femeile pot să aleagă dacă sunt sau nu religioase, cărei religii îi aparțin, care le este morala sau credința. Întrebarea dumneavoastră este ca și cum ați chestiona dacă bărbații ar trebui sau nu să meargă la dermatologie în ziua când se joacă super-cupa la fotbal... însa e mult mai grav, fiindcă dumneavoastră chestionați un drept al cetățenilor/-elor – asigurat, în mod egal, de stat tuturor – dintr-o perspectivă a credinței și religie care ține de spațiul privat al persoanei. Felul în care dumneavoastră ați pus întrebarea este insinuant, considerând că "Săptămâna mare" este ceva de care femeile care apelează la un serviciu public de sănătate, trebuie să țină cont", ne-a spus Ioana Vrăbiescu.

Poziția Spitalului Universitar de Urgență București

Pentru a afla dacă medicii fac în această perioadă întreruperi de sarcină, am sunat la Spitalul Universitar de Urgență București. Reprezentanții de la planningul familial au declarat pentru DC News că în Săptămâna Mare,  dar și în Săptămâna Luminată, ginecologicii nu fac avorturi.

VEZI ȘI: Româncele, tratament inuman în Italia. Lucruri ÎNGROZITOARE neștiute până acum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel