Avocatul Poporului se implică în cazul ANAF-Antena Group

Avocatul Poporului, instituție condusă de Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu în cazul notificării de evacuare adresată Antena Group de către ANAF în legătură cu o posibilă încălcare a unor articole din Constituție privind libertatea de exprimare și dreptul la informație.

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 30 și art. 31 din Constituția României, privind libertatea de exprimare și dreptul la informație.
În cadrul demersurilor ce vor fi efectuate de către Avocatul Poporului, se vor avea în vedere, între altele, discuții cu părțile implicate, solicitarea de informații, relații și documente, precum și examinarea aspectelor constituționale, legale și procedurale referitoare la cazul în speță", se precizează în comunicatul instituției.

Avocatul Poporului precizează că demersurile inițiate nu pun în discuție respectarea hotărârilor judecătorești.

Citește și: CNA, decizie de ultimă oră privind cazul ANAF- Antena 3

De asemenea, Victor Ciorbea, a explicat prin telefon, la Antena 3, că va solicita ANAF să pună la dispoziția instituției Avocatul Poporului toate documentele și actele care stau la baza respectivului demers făcut de ANAF.

"Înainte de sesizarea din oficiu am făcut și o prelabilă examinare a legislației aplicată în materie. Sigur că ne vom adresa și grupului Antenelor să ne pună la dispoziție eventuale documente care sunt necesare. Vom solicita informații, vom apela și la demersurile de moderator, tocmai de aceea am si menționat expres discuții cu părțile implicate, dacă se va accepta acest lucru. În funcție de analiza și rezultatul tuturor demersurilor întreprinse, vom putea dispune efectuare unor anchete sau să solicităm informații și relații de la alte autorități publice ale statului pentru a putea avea o opinie foarte clară cu privire la faptul dacă sunt sau nu încălcate cele două articole din Constituție. (...) Putem și media, putem să ne documentăm, putem face și propuneri de modificare a legislației, dacă este cazul, și efectuarea de eventuale anchete dacă acestea se impun", a declarat Victor Ciorbea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel