Avocatul lui Sorin Oprescu, declarație șocantă: Îi e teamă să nu moară în închisoare

Avocatul lui Sorin Oprescu, Viorel Mocanu, a făcut o declaraţie şocantă, privind temerile clientului său, în contextul în care acesta a fost transferat din nou cu cătuşe de la Fundeni la Institututul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Păulescu", dar a aflat și că nu scaă de arestul preventiv.

Potrivit avocatului Viorel Mocanu, apărătorul lui Sorin Oprescu, primarului suspendat al Capitalei îi este teamă să nu moară în închisoare. 

"Starea de sănătate nu este bună. E adevărat că doctorii l-au stabilizat, i-au schimbat dozajul şi tipul de insulină. Urmează să îi fie administrate patru doze pe zi. Este internat la Institutul de Diabetologie. O parte dintre afecţiuni le are de mai bine de 10 ani. El era monitorizat şi anterior încarcerării. Se afla într-o anemie cronică. A reuşit să le ţină sub control. Ceea ce se întâmplă de 25 de zile, aceste boli nu mai sunt ţinute sub control. Îşi pierde echilibrul în momentul în care are mâinile legate fie la spate, fie în faţă. Un lucrător de poliţie stă în interiorul camerei unde se află (Sorin Oprescu n.r.) şi unul stă la uşă. Când vin doctorii, atunci părăseşte rezerva. La prima intervenţie, escorta stătea la 20 de centimetri în momentul consultului. Sorin Oprescu e în continuare arestat preventiv. Îi este teamă să nu decedeze acolo, morbid vorbind", a declarat, vineri seară, la România TV, Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.

[citeste si]

În plus, avocatul Mocanu a precizat că fostul edil a fost din nou dus în cătuşe de la o instituţie medicală la alta, deşi ei ceruseră să "nu se mai aplice imobilizarea cu cătuşe", şi chiar se renunţase la transportul său cu mâinile legate. Însă, cei de la Arestul Central au revenit asupra dispoziției, fără a prezenta vreo motivație.  

"Nu am primit nicio explicaţie. Ni s-a răspuns ironic că vom primi un răspuns în termenul legal", a precizat avocatul Viorel Mocanu.

Medicii de la Spitalul Fundeni au decis ca Sorin Oprescu să fie transferat la Institutul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice pentru că deşi ar fi vrut să-i facă un computer tomograf şi totodată să-i injecteze substanţă de contrast, specialiştii au hotărât că din cauza diabetului avansat, o astfel de investigaţie, ar putea să-i pună viaţa în pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel