Avocatul Artin Sarchizian, noul vicepreședinte CNMR

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) este mai puternică, având alături alte două organizaţii reprezentative: Asociaţia Societatea Română pentru Drepturile Omului (SRDO) şi Asociaţia Student Sport.

Doctor în ştiinţe economice şi cercetător științific al Academiei Române, membru al Asociaţiei Române de Ştiinţe Penale, cu o activitate de peste 10 ani în avocatură,  Artin Sarchizian, preşedinte al Asociaţiei Societatea Română pentru Drepturile Omului, este, începând de astăzi, vicepreşedinte al CNMR.

Asociaţia condusă de către Sarchizian este specializată cu recunoaștere internațională în promovarea şi protecţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, valorilor democratice şi consolidarea statului de drept, activitatea organizaţiei centrându-se, în principal, pe organizarea de proiecte cu scopul asigurării educaţiei civice în domeniul drepturilor omului. Totodată, SRDO se concentrează pe acţiuni concrete, de luptă împotriva actelor de încălcare a drepturilor omului, prin: sprijin în justiţie, îndrumări date persoanelor aflate în postura de “victimă”, sesizarea organelor abilitate ale statului în legătură cu faptele de abuz, sesizarea instanţelor naţionale şi internaţionale, cât şi, prin luări de poziţie, în măsura în care, se sesizează, în spaţiul public, manifestări de natură a atenta la valorile statului de drept şi valorilor democratice, scrie AID.

[citeste si]

Student Sport, cea de a doua asociaţie care se alătură CNMR, a luat naştere în 2011, fiind o asociaţie neguvernamentală, care susține activ sportul universitar românesc, organizează dezbateri privind rolul şi scopul sportului universitar, organizează competiţii sportive universitare la nivel naţional din 2011, editează revista Student Sport Magazine şi este iniţiatoarea proiectului de ţară Universiada de Vară 2021! Astfel, Student Sport îşi propune să stimuleze universităţile să implice activ studenţii în societatea civilă prin atragerea lor spre o experienţă sportivă deosebită.


Adrian Socaciu, preşedinte al Student Sport, va ocupa funcţia de vicepreşedinte al CNMR la nivel naţional pentru probleme specifice domeniului sportului universitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel