Avion prăbușit în Franța: Portretul copilotului Andreas Lubitz, publicat de presa internațională

După ce anchetatorii care investighează prăbușirea aeronavei Airbus A320 a companiei Germanwings nu exclud varianta ca tragedia să fi fost un act deliberat al copilotului, presa internațională a publicat prima imagine cu acesta.

Procurorul francez care se ocupă de ancheta accidentului aviatic din Franța, în urma căruia 150 de persoane și-au pierdut viața, a anunțat că înainte de tragedie, comandantul avionului Germanwings era blocat în afara cabinei, potrivit informațiilor culese de pe cutia neagră.

"Cutia neagră a vorbit", a precizat procurorul, explicând ulterior, potrivit stirileprotv.ro, că "În primele 20 de minute, cei doi piloți discutau normal, vesel. Nimic anormal. Comandantul de bord pregătea informarea pentru aterizarea la Dusseldorf, iar răspunsurile copilotului par laconice. Comandantul de bord îi cere copilotului să preia comanda și se aude zgomotul unui scaun și ușa care se închide. Probabil a mers să-și satisfacă o necesitate naturală. Copilotul manipulează atunci sistemul de monitorizare a zborului pentru a începe coborârea. în timp ce era singur la comandă", a detaliat procurorul.

Copilotul zborului 4U9525 se numea Andreas Lubitz, avea 28 de ani și era originar din sudul Germaniei. Locuia cu părinții în orașul Montabaur, dar avea și o locuință proprie la Dusseldorf și fusese angajat de Germanwings imediat după ce a absolvit cursurile școlii de pilotaj Lufthansa din Bremen, în septembrie 2013.

În urma anunțului făcut de anchetatorii francezi, oficialii germani au declarat că Andreas Lubitz, care avea la activ 630 de ore de zbor, nu avea un trecut care să aibă legături cu terorismul.

Prăbușire avion Germanwings. Procuratura franceză: Aeronava Airbus 320, prăbușită deliberat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel