UPDATE: În avionul prăbușit se aflau cinci francezi

Avion prabusit
Avion prabusit

Un avion de mici dimensiuni la bordul căruia s-a crezut inițial că se aflau oficiali ai agenției europene de control al frontierelor Frontex s-a prăbușit luni la scurt timp după decolarea din Malta. Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața, transmite Reuters, citând surse aeroportuare și martori ai accidentului.

UPDATE 2: Avionul prăbuşit în această dimineaţă în Malta era francez şi efectua misiuni de recunoaştere în marea Mediterană, a anunţat Ministerul Francez al Apărării, citat de AFP. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în accident.

UPDATE 1: Responsabili aeroportuari au afirmat inițial că avionul transporta oficiali ai Frontex. Agenția a emis ulterior un comunicat în care preciza că nu a desfășurat avionul respectiv, fără însă a indica dacă la bord se afla personal al Frontex. 

"Avionul care s-a prăbușit în Malta nu a fost desfășurat de Frontex", a declarat purtătorul de cuvânt Krzysztof Borowski, transmite Agerpres.

Știrea inițială:

Avionul, un turbopropulsor Metroliner cu două motoare, poate transporta în jur de 10 persoane.

Potrivit cotidianului The Times of Malta, aparatul fusese închiriat din Luxemburg pentru a fi utilizat de oficiali ai Frontex. Deocamdată nu se cunoaște naționalitatea victimelor, a transmis Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel