Avertismentul SUA pentru Erdogan după arestarea jurnaliştilor turci

Departamentul de Stat al SUA a declarat miercuri că arestarea unui număr ridicat de jurnalişti de către autorităţile turce reprezintă o tendinţă îngrijorătoare cu privire la metodele folosite de regimul lui Recepe Tayyip Erdogan pentru a descuraja discursul public opozant.

 

Autorităţile turce au emis de la începutul săptămânii mandate de arestare pentru 89 de jurnalişti, dintre care 47 sunt foşti angajaţi ai publicaţiei Zaman.

”Vedem aceste incidente ca reprezentând un trend îngrijorător, în care autorităţile juridice şi forţele de ordine turce sunt folosite pentru a descuraja un discurs politic legitim”, a explicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, potrivit News.ro .

Între timp, CNN Turk susţine că autorităţile turce au închis trei agenţii de presă, 16 posturi de televiziune, 23 de staţii radio şi 45 de publicaţii cotidiene, ca urmare a tentativei eşuate de lovitură de stat. 

Mai mult de 15.000 de persoane, printre care se numără 10.000 de soldaţi, au fost arestate de autorităţi după tentativa eşuată de lovitură de stat, care a dus la lansarea unei campanii guvernamentale pentru eliminarea opozanţilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan din rândul militarilor, poliţiştilor, academicienilor, profesorilor, magistraţilor, fucţionarilor publici şi jurnaliştilor.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel