Avertismentul UDMR pentru Traian Băsescu. Nu există planul B

TRAIAN BASESCU
TRAIAN BASESCU

Borbely Laszlo afirmă că Uniunea nu are un "plan B" pentru eventualitatea în care preşedintele Traian Băsescu ar refuza numirea Rozaliei Biro la Ministerul Culturii, el apreciind că un refuz "ar fi foarte greu de explicat din punct de vedere constituţional".

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, joi, că reprezentanţii Uniunii sunt încrezători că preşedintele Traian Băsescu o va numi pe Rozalia Biro ministru al Culturii, că îşi menţin nominalizarea şi nu au vreun nume de rezervă sau un "plan B", în eventualitatea unui refuz.

Reacția UDMR după ce Traian Băsescu a respins-o pe Rozalia Biro 

"Aşteptăm ce va spune preşedintele, ce va decide şi după această decizie vom discuta. Încă nu am discutat deloc, pentru că o menţinem pe doamna Biro şi noi sperăm că domnul preşedinte va înţelege că din cauza unei emisiuni, unei farse de acum trei ani, nu cred că poţi să spui dacă un candidat la un minister, chiar la Ministerul Culturii, va fi un ministru bun. Nemaivorbind de faptul că, din punct de vedere constituţional, e foarte greu de explicat, dacă refuzi pe acest considerent o propunere. Deocamdată, n-avem un plan B, pentru că suntem încrezători că domnul preşedinte o va numi pe doamna Biro", a declarat Borbely Laszlo, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel