UNPR, avertisment după promulgarea legii dării în plată

UNPR va monitoriza comportamentul băncilor pentru a se asigura că nu vor avea o atitudine "abuzivă" față de consumatori după promulgarea legii dării în plată, a declarat președintele formațiuni, Valeriu Steriu.

"În urmă cu exact două săptămâni, legea dării în plată trecea, pentru a doua oară, de plenul Camerei Deputaților. Atunci au votat 207 deputați pentru lege. Acești 207 deputați vorbesc în numele a 14,5 milioane de români, potrivit normei de reprezentare. Ieri, președintele Iohannis a promulgat legea și deja vedem cum reprezentanții instituțiilor financiare încep să amenințe în diferite moduri cetățenii și, implicit, statul român, fie cu creșterea costurilor de creditare, fie cu sesizarea la Curtea Constituțională. Vreau să anunț că UNPR va monitoriza conduita băncilor din România, pentru a ne asigura că acestea nu vor acționa agresiv și abuziv față de cetățeni după promulgarea legii dării în plată", a afirmat Steriu, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres de UNPR.

Potrivit liderului UNPR, senatorii și deputații progresiști iau în calcul chemarea la audieri în Parlament a reprezentanților băncilor, dacă acestea vor da dovadă de un comportament "abuziv" în relația cu clienții lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel