Autostrăzi, Master Plan. Boc: Singurele autostrăzi, cele făcute în guvernarea noastră. De aici încolo, s-a cam terminat

Fostul premier Emil Boc susţine că singurele tronsoane de autostradă din România sunt cele care au fost începute şi finalizate în timpul guvernării sale şi a spus că, de aici încolo, conform Master Planului deTransport, "cu autostrada s-a cam terminat în România".

Întrebat cum comentează Master Planul de Transport şi faptul că o serie de autostrăzi vor fi transformate în drumuri expres, Emil Boc a declarat, miercuri, presei, că strategia ar trebui regândită, iar dezbaterea publică să arate faptul că România are nevoie de autostrăzi.

"Se pare că, în România, singurele tronsoane de autostradă care au fost făcute sunt cele pe care le-am început şi le-am făcut noi, pe vremea guvernării noastre, pentru că, de aici încolo, cu autostrada s-a cam terminat în România. Ar fi păcat. Nu am văzut strategia, dar eu niciodată nu voi renunţa la autostrăzi. Cred că strategia ar trebui regândită, iar dezbaterea publică să arate faptul că România are nevoie de autostrăzi, pentru că nu poţi pretinde să fii într-o ţară a UE fără să ai un sistem modern de autostrăzi", a spus Boc.

 CITEȘTE ȘI: Ioan Rus, Master Plan transporturi. Pitești-Sibiu nu se califică pentru autostradă

România ar trebui să construiască 656 de kilometri de autostradă şi 2.226 de kilometri de drumuri expres până în anul 2030, reiese din Master Planul de Transport, în condiţiile în care fostul ministru al Transporturilor Dan Şova promitea în aprilie 1.800 de kilometri noi de autostradă până în anul 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel