Autorul manualului de jurnalism îl desființează pe Stuart Ramsay

Mihai Coman, autorul cărții "Manual de Jurnalism", un fel de Biblie a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), a scris, pe ro.ejo-online.eu despre ce a făcut Stuart Ramsey, jurnalistul de la Sky News. 

O anchetă de proporții a fost publicată pe Sky News. Stuart Ramsey negociase cu traficanți de arme din România. Concluzia a fost că ei vând tuturor, chiar și teroriștilor. Jurnalistul negociase prețul pentru ca 'traficanții de arme' să joace un rol. Personajele din film susțin că au fost păcălite de Stuart Ramsay. DIICOT a început o anchetă, presupușii traficanți sunt arestați. Vizat de anchetă este și jurnalistul. 

Profesorul Mihai Coman subliniază, în opinia publicată pe ejo-online.eu, că nu vorbim despre o dezinformare în masă, ci despre o "făcătură". Nu a inventat-o Ramsay, au fost și alții înaintea lui, celebri în manualele de jurnalism. "Dl Stuart Ramsay duce falsul jurnalistic pe o treaptă superioară: el pune în scenă ceva și prezintă acel ceva ca autenticul pur", este de părere Mihai Coman. 

[citeste si]

Profesorul adaugă: "De fapt, dl Ramsay nu inventează nimic – el produce un reality-show, pe care însă nu îl plasează în grila de programe la rubrica divertisment/ficțiune, ci la rubrica știri-adevărate-despre o realitate care există cu adevărat". 

Concluzia lui Mihai Coman este: "În felul lui, dl Ramsay are dreptate: proștii de modă veche nu înțeleg jurnalismul. Dar este foarte posibil ca și domnia-sa, jurnalist de modă nouă, să nu știe ce este, cu adevărat, jurnalismul!" și are la bază afirmația lui Stuart Ramsey: "Sincer, postacilor, râd cu mâna pe burtă. Proștii pur și simplu nu înțeleg jurnalismul. Hehe". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel