Aurelian Pavelescu, revoltat de reacția lui Cristi Danileț față de solicitarea lui C.P. Tăriceanu: Ce vorbiți, d-le?

Unul dintre aliații fostului președinte Traian Băsescu îi atrage atenția lui Cristi Danileț, judecător în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), că nu ar fi trebuit să se implice în apărarea Liviei Stanciu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut marţi preşedintelui Klaus Iohannis demiterea acesteia, precum și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, într-o postare pe contul său de socializare, critică în special cele invocate de către judecătorul Cristi Danileț în scrisoarea deschisă către senatorii care cer Președintelui României demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a președintei ÎCCJ, Livia Stanciu.

"Judecatorul Cristi Danilet a incercat si el, cu toate ca nu trebuia, sa apere acolo unde nu este de aparat. Ca politicienii nu pot sa-i critice pe judecatori. Ce vorbiti, d-le? Ca judecator, ar trebui sa invocati si un text de lege. Dar, aici, nu este vorba despre critici aduse unui judecator, ci o cerere de demisie pentru o persoana care, nu ca judecator, a formulat o Plangere penala, dar s-a compromis, profesional, pentru ca plangerea nu era sustinuta de probe si a patat imaginea justitiei. Pe de alta parte, spune Danilet, trebuie probat abuzul, printr-un proces. Dar nu s-a cerut judecarea si condamnarea Liviei Stanciu, ci numai demisia din functie, ca o chestiune de onoare, sau demiterea, pentru ca, din doua, una: sau a facut un abuz, formuland o Plangere fara probe, sau nu stie suficient drept, daca a formulat o Plangere care s-a soldat cu achitarea. Nu mai vorbim de latura umana, a face plangere impotriva unei femei careia ii datora bani si care isi cerea banii inapoi. Nu mai vorbim de faptul ca si-a folosit functia pentru a pune presiune pe procurori. Ideea ca Livia Stanciu a actionat ca victima, nu ca magistrat, este, la fel, nefericita. Pai, cine este victima acum, d-le Danilet, cine a stat degeaba la inchisoare? Cand va convine, Livia Stanciu e judecator, cand nu va convine, e victima, simplu justitiabil: ori, ori. Eu zic si, si, atunci, demisia", îi transmite Aurelian Pavelescu judecătorului Cristi Danileț.

Judecătorul Cristi Danileț, scrisoare deschisă către senatorii care i-au cerut lui Iohannis demiterea lui Stanciu și Kovesi

De asemenea, președintele PNȚCD se declară dezamăgit și de încercările liderilor liberali, Alina Gorghiu și Cătălin Predoiu, de apărare a șefei ÎCCJ.

"Ca Tariceanu poate fi atacat politic, e una, ca Stanciu nu mai poate sta in fruntea justitiei, e alta. In argumentele celor doi nu se spune un cuvant despre responsabilitatea morala, despre faptul ca Presedintele ICCJ a facut o Plangere penala impotriva unei femei careia ii datora bani si pe care a umilit-o. Ca, sub presiunea autoritatii Liviei Stanciu, procurorii DNA au propus arestarea preventiva, ca imaginea justitiei a fost compromisa... Acest gen de a face politica, cu jos, jos, jos, e penibila si imi repugna. Cei doi, neputand face opozitie, folosesc o retorica ieftina. Am inteles, jos Ponta, dar mai faceti si opozitie? Pana una-alta, va ciomagiti in interiorul propriului partid, ca asta, da, e onorabil si just...", a mai scris Aurelian Pavelescu, pe Facebook.

Cătălin Predoiu, lui Victor Ponta: L-ai săpat până la capăt pe Năstase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel