Aurelia Costache se alătură EY România în calitate de coordonator al departamentului de consultanță pentru industria serviciilor financiare

Aurelia Costache s-a alăturat echipei EY România ocupând funcția de Financial Services Industry Leader în cadrul departamentului de consultanţă. Ea vine în noua echipă cu o experienţă  de peste 16 ani, acumulată în calitate de consultant în domeniul bancar şi telecom.

Aurelia Costache s-a alăturat echipei EY România ocupând funcția de Financial Services Industry Leader în cadrul departamentului de consultanţă. Ea vine în noua echipă cu o experienţă  de peste 16 ani, acumulată în calitate de consultant în domeniul bancar şi telecom.

Aurelia Costache se bucură de o largă recunoaştere profesională pe piața din România, ea ajutând numeroase companii să își îmbunătățească gradul de utilizare a sistemelor informatice, aliniind funcția IT obiectivelor strategice de business ale firmelor. De asemenea, a coordonat diverse proiecte din zonele de Business Intelligence, Reorganizarea proceselor de afaceri, Management de Proiecte, consultanță în domeniul sistemelor ERP și CRM, conformitatea cu diferitele reglementari, precum şi Securitate şi Continuitate a Afacerii.

Aurelia a condus şi dezvoltat departamentele Information Risk Management, IT Advisory şi, ulterior, Performance & Technology ale unei alte companii de consultanță din cadrul Big 4, unde a şi dezvoltat de la zero serviciile de consultanță oferite sectorului telecom în România. În ultimii ani, a conceptualizat şi implementat noi servicii cu valoare adăugată, printre care se numără BI/ Data Analytics, segmentare de clienți, managementul performanței firmei și asistență la înființarea centrelor de servicii partajate.

Experienţa din sectorul bancar acoperă zona de validare a migrării datelor din cadrul proiectelor  de implementare a sistemelor bancare, asistenţă pentru managementul de proiect în timpul actualizării sistemelor bancare, analiza proceselor de raportare către BNR şi asistenţă în selectarea instrumentelor de raportare, analiza calității datelor din Data Warehouse, inclusiv definirea structurilor de guvernanță a datelor, analize şi remodelări ale proceselor de business din cadrul instituțiilor bancare corelate cu dezvoltarea indicatorilor cheie de performanță urmăriți; asistenţă în cadrul proiectelor de înfiinţare de noi bănci, precum şi numeroase proiecte de securitate şi continuitate a afacerii.

Aurelia deţine un EMBA în cadrul Ecole Nationale des Ponts et Chaussees Paris şi o diploma postuniversitară în Afaceri Internaţionale din partea Universităţii din Edinburgh. De asemenea, deţine mai multe certificări internaţionale: Certified Information System Auditor (CISA), Certified Information Securty Maneger (CISM), ISMS Lead Auditor, Lean Practitioner şi Professional Project Manager (PMP). Aurelia a participat în mod activ în cadrul mai multor organizaţii profesionale din Romania: Comitetul IT&C al AmCham, Comitetul pentru Inovaţie şi Tehnologie al Consiliului Investitorilor Străini, proiectul "1001 start-ups" al organizaţiei Romanian Business Leaders, fiind, totodată, și vorbitor la numeroase conferinţe organizate în România.

"Mă bucur foarte mult să preiau această funcţie de conducere şi să pot, astfel, să contribui la lărgirea gamei de servicii de consultanţă oferite sectorului financiar de către EY în România. Aducerea pe piaţa locală a celor mai bune practici în zona de data analytics şi customer experience pentru a ne ajuta clienţii să-și gestioneze eficient agenda proprie de creştere și să răspundă constrângerilor legislative reprezintă principalele noastre obiective", a declarat Aurelia Costache.

"Clienţii noştri din sectorul financiar se concentrează pe iniţiative de îmbunătăţire a performanţelor, iar acest demers necesită capabilităţi puternice din punct de vedere Big Data şi IT. Experienţa acumulată de Aurelia vine la momentul potrivit să întregească experienţa echipei noastre internaţionale din România şi din regiune", a explicat Saulius Adomaitis, Head of CSE Advisory Markets and Romania Advisory, EY.

"În contextul creşterii complexităţii reglementărilor din industria serviciilor financiare, alături de presiunea generată de necesitatea de a răspunde aşteptărilor clienţilor şi ale acţionarilor legate de calitatea serviciilor, nivelul de transparenţă şi rentabilitate, echipa EY, acum consolidată cu talentul şi experienţa Aureliei, va continua să sprijine băncile şi alte instituţii financiare active în România în efortul lor de a-şi alinia capabilităţile IT la obiectivele strategice de business", a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel