Augustin Zegrean, despre OUG 55/2014: Ce se va întâmpla cu primarii care au schimbat partidul

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a comentat vineri situația aleșilor locali care au schimbat partidul din care fac parte în baza OUG 55/2014, declarată ulterior neconstituțională. Efectul final ar trebui să fie revenirea la situația anterioară, a transmis șeful CCR.

Vezi și: CCR. OUG 55 pentru TRASEISMUL aleșilor locali, NECONSTITUȚIONALĂ

"Deciziile Curții sunt general obligatorii. Ce vreți să facem mai mult? (...) Dacă vi s-ar fi luat casa printr-o ordonanță, care după aceea ar fi declarată neconstituțională, ce ați face? V-ați lua casa înapoi. Așa mă gândesc și eu", a declarat președintele Curții Constituționale.

Întrebat dacă respectivii aleși locali își vor pierde mandatele, Augustin Zegrean a replicat: "Asta este o întrebare la care aștept și eu un răspuns de la cei care ... . Vreți să spun eu că toți cei care au plecat, ar trebui să plece? Nu este așa. În decizia Curții ați fi văzut că scrie acolo că Parlamentul, prin Legea de respingere a ordonanței, trebuie să stabilească ce se întâmplă cu efectele produse. Este text din Constituție. Dacă nu se respectă nici Constituția, mai mult ce putem noi face?

"Parlamentul trebuie să dea o lege de respingere a ordonanței. În Constituție, la articolul 115, alineatul 8, scrie că în cazul respingerii ordonanțelor Parlamentul va scrie ce se întâmplă cu efectele care s-au produs. Ei au făcut-o, ei să o drege", a continuat șeful CCR.

Citește și: Dragnea arată ce se va întâmpla cu primarii traseiști după decizia CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel