Attila Korodi susține autonomia. "E în programul UDMR din 1992"

Noul ministru al Mediului, Attila Korodi, spune că autonomia teritorială a ţinutului secuiesc înseamnă o "dezvoltare normală pentru comunitatea maghiară din România", de aceea UDMR susţine acest demers.  Korodi se declară pro-autonomie şi spune că autonomia teritorială a ţinutului secuiesc e în programul politic al UDMR încă din 1992.

"Vă spun sincer, suntem pro pentru ca din 1992 e în programul politic al UDMR. Nu e ceva... un lucru absurd. Este foarte palpabil și pentru noi asta înseamnă o dezvoltare normală pentru comunitatea maghiară. Să putem să avem aceste instrumente pentru că noi vrem să contribuim la dezvoltarea României cu tot ce putem mai bun", a declarat Attila Korodi la Realitatea TV.

"Noi credem în subsidiaritate, suntem creștini democrați - să dai instrumente celor care prin acele instrumente decizionale pot să ia decizii mai bune. Şi asta credem noi, credem că sunt anumite zone în care deciziile locale sunt mai bune decât o decizie centralizată", a adăugat ministrul Mediului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel