ATTILA GABOR, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu

Deputatul UDMR, Marko Attila Gabor, a fost condamnat definitiv, miercuri, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Marko Attila a fost condamnat în procesul în care a fost judecat pentru abuz în serviciu. Dosarul a fost provocat de retrocedarea clădirii Colegiului "Szekely Miko", din Sfântu Gheorghe.

Iniţial, deputatul fusese condamnat la aceeaşi pedeapsă, dar cu executare, iar magistrații Curții de Apel Ploiești au dispus miercuri suspendarea condiționată a executării pedepsei de trei ani de închisoare.

Faptă de abuz în serviciu pentru care a fost judecat deputatul ar fi fost comisă în perioada în care actualul parlamentar deţinea funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi pentru care a fost condamnat în iunie 2012.

Prin aceeaşi sentinţă, un alt inculpat din acest dosar, Marosan Tamas, condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare, beneficiază, de asemenea, de suspendarea condiţionată a executării pedepsei, informează Mediafax. În ceea ce îl priveşte pe cel de-al treilea inculpat din acest dosar, Silviu Clim, fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiţiei, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, Curtea de Apel Ploieşti a menţinut decizia instanţei de fond.

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au dispus să înlăture dispoziţia de confiscare specială a sumei de 1.137.856 lei de la Eparhia Reformată din Ardeal. Instanţa de fond din acest dosar, Judecătoria Buzău, dispusese, în baza vechiului codul penal, prin sentinţa pronunţată în 28 iunie 2012, confiscarea specială a acestei sume de la Eparhia Reformată din Ardeal.

Decizia pronunţată miercuri de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel