Urmărește emisiunea live


"Atitudinea ministrului Economiei, Arnaud Montebourg, este iresponsabilă"

Premierul francez, Manuel Valls, a prezentat preşedintelui Republicii demisia Guvernului său. Preşedintele François Hollande i-a cerut premierului să formeze un nou Guvern, care va fi prezentat marţi, a anunţat luni preşedinţia franceză.

VEZI ȘI: SCENARIU pentru economia din România după ce Guvernul Franței a demisionat

Problemele politice de la Paris au fost declanșate de ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg, care a cerut să pună capăt măsurile de austeritate impuse de Germania. Pentru acest lucru, jurnalistul Eric Le Boucher de la Slate.fr îl declară iresponsabil.

În numele unei analize false a situației europene, ministrul Economiei a ales să declanșeze o criză guvernamentală care, printr-o succesiune logică, va duce la o criză majoritară și, ulterior, la o dizolvare a guvernului. Uneori, marea istorie este scrisă de oamenii mici, notează Eric Le Boucher.

Arnaud Montebourg nu ar fi crezut că va produce o criză guvernamentală. El s-a gândit că și de această dată remarcile sale vor fi tolerate de Francois Hollande. Cuvintele critice ale ministrului Economiei "l-au lovit" în special pe Manuel Valls, motiv pentru care guvernul a demisionat.

Între Valls și Hollande, legat de Montebourg, discuția probabil a fost "violentă". Valls încearcă să salveze ce mai poate din imaginea sa, în timp ce Hollande a pierdut mult, dacă nu tot, notează Slate. Istoria se rescrie, iar ceea ce se întâmplă acum în Franța va duce la o schimbare radicală a peisajului politic. Pretextul ar fi lupta de orgolii dintre Montebourg și Valls pentru Palatul Elysee, ideologia celor doi jucând un rol important.

Lui Montenbourg i s-a alăturat ministrul Educației, Benoit Hamon, care luni a respins acuzațiile privind lipsa de loialitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel