Atentat terorist dejucat în Israel

 

Forțele de securitate israeliene au anunțat joi arestarea a patru palestinieni care intenționau să comită un atentat de mari proporții cu ocazia unei sărbători evreiești.

Shin Beth, serviciul de securitate internă al Israelului, a precizat că liderul grupului instruit de organizația Jihadul Islamic, Mahmoud Abu Taha, ar fi urmat să intre în Israel din fâșia Gaza, sub acoperire ca om de afaceri, cu intenția de a răpi și de a ucide un soldat israelian. Taha ar fi urmat să contacteze alți trei palestinieni, aflați deja pe teritoriul statului evreu, și împreună cu aceștia ar fi trebuit să atace o sală de banchete din sudul Israelului, unde lucra unul din palestinieni. Scopul era uciderea mai multor israelieni, scrie Agerpres.

Pentru operațiunea de răpire a unui soldat, Taha primise bani de la Jihadul Islamic pentru a închiria un apartament, unde ostaticul urma să fie asasinat, iar cadavrul să fie folosit ca monedă de schimb în negocieri cu Israelul. AFP reamintește că în 2011 Israelul a eliberat peste o mie de prizonieri palestinieni în schimbul soldatului Gilad Shalit, deținut timp de cinci ani de gruparea Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel