Atanasiu: Iohannis și-a ales favoritul. E inima partidului

Foto: monitorulab.ro
Foto: monitorulab.ro

Vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu spune că i-a propus lui Ludovic Orban în ședința informală a liderilor liberali să-și retragă candidatura pentru șefia partidului în favoarea Alinei Gorghiu. Orban a refuzat, chiar dacă președinte ale Klaus Iohannis a anunțat că o preferă pe Gorghiu, a arătat Atanasiu.

Atanasiu a explicat, la finalul întâlnirii de miercuri, că a renunțat să mai candideze la președinția partidului. În schimb, el a propus ca Gorghiu să fie noul șef al partidului, pentru că este un politician din generația tânâră, care a fost "inima partidului în campanie".

"Dl Orban nu a fost în consens cu mine, a rămas s-o contracanideze mâine pe Alina Gorghiiu, însă mă bucur că am reușit să obțin sprijinul d-lui președinte Iohannis. I-am solicitat să ne spună clar dacă o susține și ne-a spus clar că o susține", a spus Atanasiu în fața sediului PNL.

Potrivit vicepreședintelui PNL, Iohannis o preferă pe Gorghiu pentru că "a lucrat foarte bine cu ea" în campanie și vor avea o comunicare foarte bună când președintele ales se va instala la Cotroceni.

După fuziunea PNL-PDL sub numele de PNL, partidul funcționează cu o conducere bicefală, care va fi asigurată de Vasile Blaga și Orban/Gorghiu până la Congresul din 2017.

Orban a ieșit primul din ședința PNL: nu renunță la candidatură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel