ATAC ÎN MUNCHEN. Poliţia nu are dovezi că atacatorul e terorist

Poliţia germană nu a găsit dovezi că atacatorul de la Munchen ar fi avut legături cu organizaţii teroriste.

Iniţial, martorii şi mass media vorbeau despre trei suspecţi, dar, după încheierea operaţiunilor de căutare, poliţia a anunţat că a fost un atacator izolat. Acesta era un tânăr de 18 ani cu dublă cetăţenie, germană şi iraniană.

El a fost găsit mort, la o distanţă de aproximativ un kilometru de complexul comercial în care a comis crimele. Potrivit poliţiei din Bavaria, nu este clar dacă a fost un atac terorist sau doar o crimă în serie a unui individ cu probleme psihice şi frustrări personale.

Hubertus Andrae, şeful poliţiei din Munchen: "Nu avem informaţii despre implicarea altor persoane. Investigaţiile nu confirmă acest lucru."

Poliţiştii analizează o înregistrare video în care, aparent, criminalul a avut o altercaţie cu un alt bărbat. În schimbul de replici, unul dintre ei a proferat injurii de natură rasistă.

Hubertus Andrae, şeful poliţiei din Munchen: "Suspectul era un tânăr german, de origine iraniană, din Munchen. În timpul operaţiunii, un poliţist în civil a tras în el. Aşteptăm rezultatele autopsiei pentru a şti dacă a murit în urma rănilor sau s-a sinucis."

Un comando special a cercetat azi-noapte apartamentul din Maxvorstadt, district aflat foarte aproape de centrul oraşului, în care locuia criminalul. Nu au fost găsite dovezi privind posibile contacte ale acestuia cu cercuri islamiste sau teroriste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel