Asistații social din sectorul I, trimiși la muncă

Asistaţii social din Sectorul 1 vor fi obligaţi să efectueze ore de muncă în interesul comunităţii, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat, marţi, de consilierii locali.

 Conform proiectului privind aprobarea Planului de acţiuni şi lucrări de interes local pentru repartizarea şi efectuarea orelor de muncă de către beneficiarii de ajutor social acordat conform prevederilor Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2017, beneficiarii ajutorului social din Sectorul 1 vor presta acţiuni sau lucrări de interes local în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 1 - deszăpezire, curăţenie sau în adăposturile pentru animale. 

Calculul numărului de ore va fi făcut de către responsabilul de caz din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, în baza dispoziţiilor primarului de sector, de stabilire, modificare, recalculare a cuantumului ajutorului social. 

Orele de muncă se calculează proporţional cu cuantumul ajutorului social de care beneficiază familia sau persoana singură, cu un tarif orar corespunzător salariului de bază minim brut garantat, raportat la durata medie lunară a timpului de lucru. 

Conform prevederilor Legii nr. 416/2001 privind acordarea venitului minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel