ARSENIE BOCA. Peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi la Mănăstirea Prislop

Zi de comemorare la Mănăstriea Prislop din județul Hunedoara. Peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi pentru a lua parte la slujba de pomenire a părintelui Arsenie Boca ce va avea loc vineri, la 25 de ani de la moartea acestuia.

Pregătirile pentru acest moment au început de joi, peste o sută de jandarmi, poliţişti şi pompieri urmând să asigure, timp de două zile, măsurile de ordine şi siguranţă publică necesare pentru un asemenea moment.

'Măsurile adoptate de jandarmi, alături de poliţişti, reprezentanţii ISU Hunedoara şi cei ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pentru toţi credincioşii care vor sosi la Mănăstirea Prislop', a declarat joi pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, Andrada Pop.

Citește și: Preoți Ardeal, discuțiii despre canonizarea părintelui Arsenie Boca la 25 de ani de la moartea sa

Conform măsurilor anunţate, pe drumul care duce spre Mănăstirea Prislop vor fi prezente mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere. Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi să parcheze autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a nu bloca şoseaua îngustă din zonă.

În incinta mănăstirii, jandarmii vor asigura ordinea publică pe timpul slujbei religioase şi vor realiza dispozitive de îndrumare a credincioşilor pe timpul pelerinajului la mormântul părintelui Arsenie Boca.

'În acest sens, jandarmii recomandă participanţilor la această manifestare religioasă să respecte precizările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să nu încurajeze cerşetoria prin oferirea de bani sau bunuri celor care apelează la mila publicului', a menţionat Andrada Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel