Ucraina: Armistițiu cu vărsare de sânge. Ultimele provocări ale lui Putin

Criza din Ucraina are parte de o atenție mai slabă după semnarea armistițiului dintre autoritățile centrale și separatiștii pro-ruși, însă conflictul armat continuă, la fel și vărsarea de sânge.

Separatiștii au încercat de două ori în ultimele 36 de ore să captureze aeroportul din Donețk controlat de guvern, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene pentru reporterii aflați la Kiev. Rebelii au bombardat poziții ale armatei ucrainene din patru locații. Nouă soldați ucraineni  au murit în timpul atacului. 

Violențele contrastează cu declarațiile președintelui Petro Poroșenko care arăta că cea mai rea parte a războiului s-a sfârșit, Ucraina fozalizându-se pe alegerile de luna viitoare și consolidarea relațiilor cu Uniunea Europeană.

Summit NATO în Țara Galilor: Miza jocului făcut de Putin în Ucraina, în pragul evenimentului din Cardiff

Conflictul din Ucraina a luat până acum viața a peste 3.500 de persoane, în timp ce alte 615.000 au fost nevoite să-și părăsească locuințele, estimează UE.

Provocările Moscovei nu au încetat nici ele odată cu armistițiul semnat la 5 septembrie. Avioanele britanice au fost nevoite să iasă în întâmpinarea unui bombardier rus care se apropia de spațiul aerian al Regatului Unit; armata rusă a efectuat un exercițiu militar masiv la care au luat oarte 155.000 de soldați și 600 de aeronave; flota rusă a anunțat că vrea ca până în 2020 să dubleze forța flotei din Marea Neagră, adăugându-i 80 de nave; președintele Putin a trimis o scrisoare liderilor din Kiev și Bruxelles, în care avertiza asupra dezvoltarea legăturilor comerciale dintre UE și Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel