ARMATA face angajări. Câte posturi a anunțat MApN

Soldați Afganistan
Soldați Afganistan

Armata Română angajează 2020 de soldați și gradați profesionist. MApN a anunțat că înscrierile au început și se vor încheia pe 25 noiembrie.

Cei care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist nu susţin concurs de admitere sub forma unor examene scrise (de cunoştinţe), însă sunt ierarhizaţi pe baza puctajului obţinut de fiecare în parte, în funcţie de performanţele înregistrate la probele de selecţie, de nivelul studiilor absolvite şi de rezultatele obţinute, precum şi de opţiunile proprii.

Primul candidat clasat este şi cel repartizat în funcţia pentru care a optat. Candidaţii repartizaţi vor urma un program de pregătire timp de maximum 5 luni, într-un centru de instruire.

După repartiţia în unităţile militare, cei care au fost selecționațo încheie un contract de angajare cu durata de 4 ani. La expirarea acestuia, în cazul în care optează să rămână în armată, pot încheia noi contracte de angajare, cu o durată de 2 - 3 ani.

Limita maximă de vârstă până la care pot fi menţinuţi în activitate soldaţii şi gradaţii profesionişti din Ministerul Apărării Naţionale este de 55 de ani, vechimea în armată fiind luată în calcul la stabilirea drepturilor de pensie.

VEZI AICI LA CE NUMERE TREBUIE SĂ SUNI ÎN FUNCȚIE DE JUDEȚUL ÎN CARE LOCUIEȘTI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel